Preminula Kristin Mekvi, članica čuvenog benda „Fleetwood Mac“: Jedinstvena, posebna i talentovana

01.12.2022

06:07

0

Autor: 24sedam

Umrla je mirno, u bolnici, nakon kratke bolesti

Preminula Kristin Mekvi, članica čuvenog benda „Fleetwood Mac“: Jedinstvena, posebna i talentovana
Kristin Mekvi - Copyright Profimedia

Kristin Mekvi, koja je bila pevačica i klavijaturistkinja u čuvenom bendu „Fleetwood Mac“, umrla je u 79. godini, saopštila je njena porodica.

U saopštenju na Fejsbuku stoji: „U ime porodice Kristin Mekvi, teška srca vas obaveštavamo o Kristininoj smrti. Preminula je mirno u bolnici jutros, u sredu, 30. novembra, nakon kratke bolesti. Bila je u društvu svoje porodice. Ljubazno vas molimo da poštujete privatnost porodice u ovom izuzetno bolnom trenutku i želimo da svi čuvaju Kristin u svojim srcima i sećaju se života neverovatnog ljudskog bića i poštovanog muzičara koji je bio univerzalno voljen.“

Profimedia
 

Britansko-američki rok bend „Fleetwood Mac“ osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 miliona ploča širom sveta, što ih čini jednom od najuspešnijih grupa svih vremena. Njihove najpoznatije pesme su “Dreams”, “Go Your Own Way”, “Little Lies” i “Everywhere”.

Bili smo srećni što smo je imali u našim životima

Bend je objavom na Tviteru odao počast kantautorki i velikoj prijateljici nakon vesti o njenoj smrti.

„Nema reči da opišemo našu tugu zbog smrti Kristin Mekvi. Bila je zaista jedinstvena, posebna i talentovana preko svake mere. Ona je bila najbolji muzičar kog je neko mogao da ima u svom bendu i najbolji prijatelj kog je neko mogao da ima u svom životu. Bili smo tako srećni što smo je imali u našim životima. Pojedinačno i zajedno, duboko smo cenili Kristin i zahvalni smo na neverovatnim uspomenama koje imamo. Ona će jako nedostajati.“

Profimedia
 

Uprkos burnoj istoriji, „Fleetwood Mac“ je postao jedan od najpoznatijih rok bendova sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka.  

Njihov album “Rumours”, objavljen 1977. godine, postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena i na njemu se nalaze hitovi kao što su “Second Hand News” i “You Make Loving Fun”. Ploča je prodata u više od 40 miliona primeraka širom sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike