Snima se specijalna serija o Leonardu Koenu: Na ratnom bojištu sa gitarom u rukama

29.11.2022

06:15

0

U pitanju je adaptacija istoimene knjige Matija Fridmana, o koncertu koji je umetnik održao u Sinajskoj pustinji tokom rata između Izraela i Egipta i Sirije 1973. godine

Snima se specijalna serija o Leonardu Koenu: Na ratnom bojištu sa gitarom u rukama
Leonard Koen - Copyright Profimedia

Dramska serija “Who by Fire: Leonard Cohen in the Sinai”, o poseti kanadskog kantautora Leonarda Koena izraelskim vojnicima tokom Jom Kipur rata, trebalo bi da bude snimana u Izraelu 2024. godine, piše filmski časopis Varajeti.

U pitanju je adaptacija istoimene knjige Matija Fridmana, o koncertu koji je Koen održao u Sinajskoj pustinji tokom rata između Izraela i arapskih zemalja Egipta i Sirije 1973. godine.

Profimedia
 

Susret sa borcima u najgorim trenucima njihovih života

„Krećući se po bojištu sa gitarom i okupljenim timom lokalnih muzičara, Koen se naglavačke ustremio u globalnu krizu i sreo se sa stotinama boraca u najgorim trenucima njihovih života“, navodi se o ovom projektu.

Koen je potom objavio album “New Skin for the Old Ceremony” (1974) na kome su se našle pesme “Lover, Lover, Lover”, nastala u izraelskoj vazduhoplovnoj bazi tokom borbi, i “Who by Fire”, nadahnuta Jom Kipur molitvom o ljudskoj smrtnosti.

Profimedia
 

Kanadski kantautor i književnik Leonard Koen jedan je od najcenjenijih muzičara 20. veka, s velikim muzičkim i književnim opusom i fascinantnom životnom pričom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike