Vodič kroz filmsku muziku Holivuda: Prvi koncerti za tinejdžere u Beogradskoj filharmoniji (FOTO)

19.11.2022

13:55

0

Dirigent i kompozitor Aleksandar Sedlar otkrivao je razne zanimljivosti

Vodič kroz filmsku muziku Holivuda: Prvi koncerti za tinejdžere u Beogradskoj filharmoniji (FOTO)
Koncert za tinejdžere - Copyright Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija svirala je prvi put za tinejdžere priredivši im pravu koncertnu zabavu zajedno sa Aleksandrom Sedlarom u ulozi dirgenta i naratora.

Filharmonija je orkestarsku muziku približila mladim generacijama izvodeći numere iz poznatih serijala i filmskih blokbastera.

Jedan od najpopularnijih koncerata u sezoni Beogradske filharmonije, posvećen muzici iz holivudskih filmova, bio je posebno prilagođen za tinejdžere.

Marko Đoković/Beogradska filharmonija
 

Dirigent i kompozitor Aleksandar Sedlar otkrivao je razne zanimljivosti, ne samo o razvoju filmske muzike kao žanra, već i kroz svoj lični primer kako i kada je zavoleo klasičnu muziku.

Beogradska filharmonija je organizovala dva koncertna termina na kojima su prisustvovali gimnazijalci i stariji osnovci.

Beogradska filharmonija novim generacijama približila stare idole

Marko Đoković/Beogradska filharmonija
 

Tinejdžeri su sa oduševljenjem prepoznali muziku iz serijala “Igra prestola”, naučili koliko je muzika važna za stvaranje atmosfere horora iz Hičkokovog “Psiha”, upoznali se sa domaćim primerom holivudske muzike kroz slikovite avanture Džingis Kana čiji je autor Dušan Radić.

A Filharmonija je novim generacijama približila i neke stare idole kao što su “E.T vanzemaljac” i junaci iz “Zvezdanih staza”.

Ovom prilikom su u Beogradskoj filharmoniji bili dozvoljeni mobilni telefoni u edukativne svrhe kao i za snimanje najatraktivnije muzike koju je orkestar odsvirao, do narednih susreta sa Filharmonijom koji će biti organizovani kao razvoj ovog edukativnog projekta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike