Sećanje na glumca Radovana Miljanića: Emotivni skup u Narodnom pozorištu

18.11.2022

08:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Preminuo je iznenada, 25. oktobra 2021. u 70. godini života

Sećanje na glumca Radovana Miljanića: Emotivni skup u Narodnom pozorištu
Radovan Miljanić - Copyright Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Sećanje na dugogodišnjeg glumca Narodnog pozorišta u Beogradu Radovana Miljanića (1952-2021), povodom godišnjice smrti, biće održano u subotu 19. novembra, u 12 časova, na Sceni „Raša Plaović“.

U uvodnom delu programa, o svom kolegi iz ansambla Drame nacionalnog teatra govoriće Boško Puletić, a nakon toga biće emitovan insert iz televizijske emisije „Razgovor izbliza“ u kojoj je Miljanić gostovao 2014. godine, kao i audio snimak - odlomak iz radio drame „Uzalud je budim“, po stihovima Branka Miljkovića.

Promo/Narodno pozorište u Beogradu
 

Pomenuto delo, Miljanić je u formi monodrame igrao prvo u Dadovu, a potom i nekoliko sezona na Sceni „Peti sprat“ Narodnog pozorišta.

Uloge koje se pamte

Tokom dugogodišnje karijere odigrao je više od stotinu uloga (oko 70 premijera), najviše u matičnom nacionalnom teatru, zatim u SKC-u, Domu omladine, Zvezdara teatru, Teatru od nule, Pozorištu Ogledalo, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu…

Igrao je u mnogim domaćim serijama i filmovima - „Direktan prenos“, „Čavka“, „Guča“, „Uslovna sloboda“, „Život i smrt porno bande“, „Rekvijem za gospođu J.“, „Izgrednici“, „Nečista krv - Greh predaha“, „Dara iz Jasenovca“, „Tajne vinove loze“, „Vikend sa ćaletom“, „Urgentni centar“…

Mateja Stanisavljević/ATAImages
 

Učestvovao je u snimanju pedesetak drama na Radio Beogradu ostvarivši više zapaženih uloga (Vladislav Petković Dis, Branko Miljković, Tomas Mor...)

Miljanić je preminuo iznenada 25. oktobra 2021. u 70. godini.

Sahranjen je 29. oktobra na groblju u Sremskoj Kamenici. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike