Kako je zaustavljen seksualni predator Harvi Vajnstin: Potresna istinita priča koja je promenila Holivud (VIDEO)

16.11.2022

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film "Rekla je" obrađuje jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice - seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje

Kako je zaustavljen seksualni predator Harvi Vajnstin: Potresna istinita priča koja je promenila Holivud (VIDEO)
Keri Maligan, Harvi Vajnstin, Zoi Kazan - Copyright Profimedia/24sedam

FilmRekla je“ (She said) koji u bioskope širom Srbije stiže 17. novembra predstavlja delo nemerljive važnosti i značaja, koje obrađuje jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice - seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

Promo/Taramant
 

Novinarke Njujork tajmsa, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu „Rekla je“.

Priča koja je razbila decenije ćutanja

Keri Maligan i Zoi Kazan glume reporterke koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji - priču koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Ostvarenje „Rekla je“ predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom.

Profimedia
 

Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora Harvija Vajnstina. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike