Čudovište, američki tata, navodni silovatelj: Enigma zvana Bil Kozbi (VIDEO)

28.01.2022

06:30

0

Filmovi i TV intervjui su u dokumentarcu o poznatom glumcu korišćeni da ilustruju ponor između ljupkog, uglednog oca na ekranu i navodnog zlostavljača više od 60 žena

Čudovište, američki tata, navodni silovatelj: Enigma zvana Bil Kozbi (VIDEO)
Bil Kozbi - Copyright Profimedia

Reditelj V. Kamau Bel završio je svoj četvorodelni dokumentarni film "Moramo da razgovaramo o Kozbiju", sa pitanjem koje svima izaziva nelagodu: Ko je Bil Kozbi?

Učesnici njegovih intervjua nelagodno sede pred kamerom dok pokušavaju da formulišu odgovore: Čudovište. Američki tata. Navodni silovatelj. Neko u koga treba verovati, neko kome verujemo. Inteligentan, maligni narcis. Tragedija.

Bil Kozbi, Foto: Profimedia
 

U novoj emisiji, koja će se premijerno prikazati u subotu na Sundance filmskom festivalu i 30 januara na "Showtime"-u, komičar i voditelj Bel se bori sa podeljenom slikom Kozbija - crnog pionira i kulturne ikone i Kozbija - navodnog serijskog seksualnog predatora.

Možemo li i treba li da odvojimo čoveka od njegove umetnosti? Kakav je njegov uticaj na generacije crnih Amerikanaca? I možemo li odati počast delovima njegovog razbijenog nasleđa, a da ipak priznajemo štetu koju je naneo? Ništa nije vezano lepom mašnom u ovoj seriji. Muči se, kao i mi ostali, gde da stavi Kozbija, piše novinarka Loren Ali.

- Ovo je teško - priznaje Bel.

- Postoje slučajevi kada sam radeći na ovome želeo da odustanem. Želeo sam da zadržim svoja sećanja na Bila Kozbija pre nego što sam saznao za Bila Kozbija.

AP/Matt Slocum
 

Bel objašnjava da se osećao prinuđenim da snimi "Moramo da pričamo o Kozbiju" kao klinac iz 1970-ih koji je osećao vezu sa glumcem kroz "Fat Albert", "Picture Pages" i kasnije, "The Cosby Show".

Profimedia
 

Crni akademici, novinari, komičari i članovi glumačke ekipe Kozbijevog šoua su među intervjuisanim ovde, kao i brojne žene koje su optužile Kozbija za seksualni napad još iz 1960-ih.

Filmovi i TV intervjui se korišćeni da ilustruju ponor između ljupkog, uglednog oca na ekranu i navodnog zlostavljača više od 60 žena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike