Marvel veče i premijera u Srbiji: Duh izmišljene zemlje Vakanda u bioskopima (FOTO/VIDEO)

05.11.2022

13:45

0

Nastavak akcionog filma vraća publiku u kraljevstvo

Marvel veče i premijera u Srbiji: Duh izmišljene zemlje Vakanda u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Sledeće nedelje, tokom srede i četvrtka Srbija će biti u duhu Marvelovog spektakla “Crni panter: Vakanda zauvek” nastavka uspešne ekranizacije reditelja Rajana Kuglera iz 2018. koji je postao prvi superherojski film nominovan za nagradu Oskar u kategoriji najbolji film godine.

U bioskopu mts Dvorana, u sredu 9. novembra uz tri projekcije ostvarenja  “Crni panter: Vakanda zauvek” održaće se spektakularno Marvel veče, uz poklone iznenađenja i koktel dobrodošlice.

Narednog dana, 10. novembra duh izmišljenog grada Vakande biće prisutan i u Nišu, u bioskopima Vilin Grad i Cine Grand, dok će se u prestonici istog četvrtka održati IMAX premijera filma u Cinpelexx Galeriji.   

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Prošlo je četiri godine od kada je film snimljen, a nakon velike popularnosti koju je ostvarenje steklo, osvojivši tri nagrade Oskar u kategoriji - najbolji kostim, najbolja muzika i najbolja scenografija, ekipu je zadesila i tragedija gubitka glavnog glumca Čedvika Bosmana (Chadwick Boseman).

- Čedvikov odlazak neverovatno duboko je uticao na filmske stvaraoce i glumce," istakao je reditelj filma, a najnovija pesma muzičke zvezde Rijane ujedno i glavni singl Marvelovog filma - "Lift Me Up" napisana je i kao posveta preminulom glumcu i protagonisti prvog dela franšize.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Nastavak akcionog filma vraća publiku u kraljevstvo Vakanda - izmišljenu zemlju sa neverovatno naprednom tehnologijom pred kojom se pojavljuje nova pretnja, sada od strane podvodne nacije zvane Talokan.

Kraljica Ramonda, Šuri, Okoje i Mubaku bore se kako bi zaštitili svoje ljude od upada svetskih sila koje se, nakon smrti kralja T’Čalea nameću kao opasnost.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Kada ih Namor, vođa skrivenog podvodnog naroda upozori na globalnu pretnju, Vakanđani iznalaze nova rešenja.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Osim glumačke ekipe koju čine Anđela Baset (Angela Bassett), Lupingo Njongo (Lupita Nyong'o), Martin Friman (Martin Freeman), Letiša Rajt (Letitia Wright) i drugi, prvi put u filmu se pojavljuje Tenoč Uerta (Tenoch Huerta) poznat po ulozi u seriji "Narkos: Meksiko", a ovog puta u ulozi antiheroja Namora.

Iako potpuno nov lik u filmu "Crni panter: Vakanda zauvek" lik Namora se pojavljuje u Marvelovom stripu još 1939. kao Podmorničar (Submariner).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike