Posle supe od paradajza na redu je čorba od graška: Novi napad na Van Gogove slike (FOTO)

05.11.2022

07:30

0

Akciju su izvele žene iz grupe "Poslednja generacija" koja se bori protiv globalnog zagrevanja i korišćenja fosilnih goriva

Posle supe od paradajza na redu je čorba od graška: Novi napad na Van Gogove slike (FOTO)
Aktivisti ispred Van Gogove slike u Rimu - Copyright Profimedia

Italijanski aktivisti za zaštitu životne sredine bacili su juče čorbu od graška na sliku "Sejač" Vinsenta van Goga, na izložbi u Rimu, a onda su se lepkom zalepili za zid.

Akciju su izvele žene iz grupe "Poslednja generacija" koja se bori protiv globalnog zagrevanja i korišćenja fosilnih goriva, preneo je Rojters.

"Ta pitanja o zagrevanju i fosilnim gorivima bi trebalo da budu na naslovnicama informativnih kanala i predmet političkih tema svakog minuta, ali se pominju samo kada dođe do ''skandaloznih'' akcija kao što je ova danas", navela je grupa u saopštenju.

Profimedia
 

Predstavnici iz blizu 200 zemalja okupiće se u Egiptu sledeće nedelje na konferenciji COP27 o klimatskim promenama, kako bi napravili plan za ozbiljnije akcije u borbi protiv globalnog zagrevanja.

Britanska novinska agencija dodaje da je Van Gogova slika "Sejač" pozajmljena iz muzeja u Holandiji i da je oko nje bilo zaštitno staklo, tako da nije pretrpela nikakvu štetu.

Aktivisti za zaštitu životne sredine imali su slične akcije nedavno u Londonu, bacajući supe na slike poznatih umetnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike