Igor Marojević za 24sedam: Sajam knjiga kao crveno slovo

23.10.2022

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Ove godine se izrazito veselim ovoj manifestaciji“, ističe književnik

Igor Marojević za 24sedam: Sajam knjiga kao crveno slovo
Igor Marojević foto Laguna (1) - Copyright Promo laguna

Posle dve godine pauze tradicionalni Međunarodni sajam knjiga u Beogradu počinje danas. Večeras, u 18 časova, Dušan Kovačević će svečano otvoriti jednu od najznačajnijih i najvećih kulturnih manifestacija u zemlji.

Pixabay
 

Sajam se ove godine održava pod sloganom „Povratak napisanih“, više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće se ljubiteljima književnosti, počasni gost je Rumunija, mnogi poznati pisci će potpisivati svoja najnovija dela, a posetioce očekuje i izuzetan prateći program u vidu atraktivnih izložbi i drugih kvalitetnih sadržaja.

Igor Marojević Tanjug/Sava Radovanović
 

Priznati književnik Igor Marojević, kome je nedavno uručena prestižna Andrićeva nagrada za pripovetku "Slikopisanje" iz knjige "Sve za lepotu", za naš portal je otkrio kako pamti Sajam i na koji način iščekuje ovogodišnji veliki „praznik knjige“:

- Pošto su Srbi od devedesetih postali većinom slavski narod, pamtim Sajam knjiga kao svojevrsnu slavu knjige, crveno slovo koje obavezuje na višednevno svetkovanje, uz poklanjanje knjizi i knjiga, te odlaske kod izdavača koji su mahom nudili prigodne đakonije kao za Svetog Arhangela Mihaila, Svetog Nikolu i slično. Ako sam se pretprošle godine radovao što neće biti Sajma - i zbog odmora od sličnih obaveza svakog kraja oktobra i zbog opštih zdravstvenih okolnosti - a prethodne mi je odnos prema otkazivanju bio ambivalentan, ove godine se izrazito veselim Sajmu - rekao je Marojević.

Promo/Dereta
 

Ovogodišnji Sajam knjiga trajaće do 30. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike