Martin Skorseze ponovo okuplja bande Njujorka: Iz bioskopa na male ekrane

17.10.2022

04:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je samo jedan od projekata na kome će čuveni reditelj raditi u narednom periodu

Martin Skorseze ponovo okuplja bande Njujorka: Iz bioskopa na male ekrane
profimedia-0353720136 - Copyright FIlm "Bande Njujorka"/Profimedia

Martin Skorseze ponovo okuplja bandu. Oskarom nagrađen filmski stvaralac koji je režirao film „Bande Njujorka“ iz 2002. godine, potpisao je ugovor da bude izvršni producent televizijske adaptacije romana koji je inspirisao film i režira prve dve epizode ​​serije.

- Ova era američke istorije bogata je likovima i pričama koje nismo mogli u potpunosti da istražimo u dvoiposatnom filmu - rekao je Skorseze u izjavi za Deadline i dodao:

- Televizijska serija nam omogućava vreme i kreativnu slobodu da oživimo ovo turbulentno doba i sve implikacije koje je imalo i još uvek ima na naše društvo.

FIlm "Bande Njujorka"/Profimedia
 

Seriju zasnovanu na knjizi Herberta Ešburija iz 1927. godine razvija Miramax Television, a njen glavni kreator biće Bret Lenard, koji je napravio priču sa potpuno novim likovima u odnosu na film.

Podsećamo, Skorsezeova istorijska drama bila je usresređena na sukob bande novih i starih irskih imigranata i bande starosedeoca u Njujorku sredinom 19. veka. Glavne likove su igrali Leonardo Dikaprio, Danijel Dej-Luis i Kameron Dijaz, a film je imao solidne kritike i gledanost.

FIlm "Bande Njujorka"/Profimedia
 

Serija „Bande Njujorka“ je samo jedan od projekata na kojima će Skorseze raditi u narednom periodu. Slavni reditelj planira da snimi biografski film o Džeriju Garsiji iz grupe Grateful Dead, sa Džonom Hilom u glavnoj ulozi.

Sledeće godine se očekuje izlazak filma „Killers of the Flower Moon“, njegovog šestog projekta sa Leonardom Dikaprijom, a nakon toga bi trebalo da sarađuje sa istim glumcem na filmu „The Wager“ po romanu Dejvida Grena i filmu o Džimu Džounsu, vođi sekte Hram naroda, koja je bila aktuelna tokom sedamdesetih. Skorseze je takođe izvršni producent predstojeće Huluove mini-serije „Devil in the White City“.

Profimedia
 

Serija „Bande Njujorka“ tek treba da nađe svoj dom, ali je poznato da će narednih nedelja biti ponuđena popularnim kablovskim televizijama i striming servisima, piše Vanity Fair, prenosi City magazin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike