Danijel Dej-Luis je zbog uloga radio neverovatne stvari: Da li je zbog „metode“ napustio glumu? (VIDEO)

22.06.2022

17:06

0

Glumac je koristio tehniku koja je podrazumevala potpuno emocionalno i fizičko poistovećivanje sa likom

Danijel Dej-Luis je zbog uloga radio neverovatne stvari: Da li je zbog „metode“ napustio glumu? (VIDEO)
profimedia-0154501651 - Copyright Danijel Dej-Luis/Profimedia

Trostruki oskarovac Danijel Dej-Luis je 20. juna 2017. godine najavio da se povlači iz sveta glume.

Objavljeno je tada kratko saopštenje koje je glasilo:

“Danijel Dej-Luis više neće raditi kao glumac. Neizmerno je zahvalan svim svojim saradnicima i publici koja je uživala u njegovim filmskim projektima. To je njegova privatna odluka i niko, ni on sam, ni njegovi predstavnici neće dalje komentarisati ovu odluku”.

Do danas, glumac je ostao pri svojoj odluci koja je i dalje prilična misterija, a postavlja se pitanje da li je „metoda“ kriva za sve.

Danijel Dej-Luis/Profimedia
 

Zanimljivo je da je Dej-Luis primenjivao glumačku tehniku poznatu pod nazivom “metoda”, koja je podrazumevala potpuno emocionalno i fizičko poistovećivanje sa likom.

Radeći na ulozi kvadriplegičara u filmu “Moje levo stopalo”, za koju je 1989. osvojio prvog Oskara, nije se micao iz invalidskih kolica. Tražio je da ga i u pauzama snimanja hrane kašičicom i naučio da stavi ploču na gramofon nožnim prstima.

Zbog uloge navodnog bombaša IRA koji završava u zatvoru u filmu “U ime oca”, proveo je tri noći u ćeliji, a čuvari su ga polivali hladnom vodom, kako bi se što bolje uživeo u muke političkog zatvorenika.

Danijel Dej-Luis u filmu "Nine"/Profimedia
 

Na snimanju “Veštica iz Salema” boravio je u selu bez struje i vode, u kojem je sam sagradio kuću, i to alatom iz 17. veka. Za ulogu u “Bokseru” trenirao je boks tri godine dva puta dnevno, a nije ga sprečilo ni to što je pritom slomio nos i povredio leđa.

Zbog “Doba nevinosti” dva meseca je šetao Njujorkom sa štapom i cilindrom. Igrajući Bila Mesara u “Bandama Njujorka” zaradio je upalu pluća jer je na velikoj hladnoći nosio samo tanak kaput, uz objašnjenje da deblja tkanina ne bi bila “istorijski autentična”.

Za ulogu američkog predsednika Abrahama Linkolna pripremao se godinu dana, pročitavši njegovih stotinak biografija i sve što je ovaj ikada napisao. Na setu su glumci zamoljeni da ni u pauzama ne govore britanskim akcentom, kako mu ne bi poremetili koncentraciju, a svojoj filmskoj supruzi Seli Fild već je pre snimanja počeo da šalje sms poruke potpisujući se samo sa A - kao Abraham.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike