Da li je film "Širom zatvorenih očiju" mogao da spasi brak Kidman i Kruza? Sajentološka crkva špijunirala glumicu

29.09.2022

16:30

0

Predstavili su je kao neprijatelja i nekoga ko se mora ućutkati

Da li je film "Širom zatvorenih očiju" mogao da spasi brak Kidman i Kruza? Sajentološka crkva špijunirala glumicu
profimedia-0469114023 - Copyright Tom Kruz i Nikol Kidman u filmu "Širom zatvorenih očiju"/Profimedia

Nova knjiga "Milijarda godina: Moje bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije", iznela je šokantne tvrdnje o tome šta je dovelo do raspada braka glumačkog para Nikol Kidman i Toma Kruza.

Tom Kruz je 1997. godine počeo da se udaljava od sajentološke crkve dok je snimao film "Širom zatvorenih očiju" sa svojom tadašnjom suprugom Nikol Kidman, piše u ovoj knjizi, a prenosi portal "News.com.au".

Bivši visokorangirani crkveni službenik Majk Rinder izneo je niz tvrdnji o braku para u svojoj knjizi "Milijarda godina: Moje bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije".

Tom Kruz i Nikol Kidman u filmu "Dani groma"/Profimedia
 

Rinder piše da je zvezda filma "Top Gan" počeo da ignoriše pozive šefa sajentologa Dejvida Miskevidža, dok je snimao psihološku dramu sa Kidmanovom, s kojom se oženio 1990. godine.

Tomovo ignorisanje navodno je podstaklo Miskevidža da pošalje Martija Rathbuna, visokog crkvenog ruklovodioca, u Veliku Britaniju da izvrši reviziju Kruza - proces kroz koji se subjekat sprovodi kroz događaje u životu kako bi se oslobodio negativnosti i dostigao nivo "jasnog".

Tada se Tom Kruz počinje postepeno vraćati u sajentologiju.

Ovo njegovo ponovno vraćanje sajentologiji dovelo je do stvaranja distance između njega i Nikol.

Tom je Kidmanovu uveo u crkvu, ali ona nikada nije izrazila želju za posebnim kursevima sajentologije, tvrdi Rinder.

Nikol Kidman i Tom Kruz u filmu "Širm zatvorenih očiju" / Profimedia
 

- Otac Nikol Kidman je bio psihijatar, a prema sajentološkoj crkvi prihijatrija i preterano oslanjanje na psihijatrijske lekove pružaju neodgovarajuću negu.

- Da nije bila supruga Toma Kruza, ne bi imala pravo ni da prisustvuje u crkvi zbog njene porodične veze sa psihijatrijom.

Iz crkve su čak angažovali zloglasnog Entonija Pelikana da špijunira i prisluškuje glumičin telefon.

Rathbun je takođe, tvrdi knjiga, okrenuo njihovo dvoje usvojene dece, Izabelu i Konora, protiv Nikol tako što su je predstavili kao neprijatelja i nekoga ko se mora ućutkati.
Nikol Kidman Profimedia
 

Kada su se Tom i Nikol razveli, crkva je bila zadovoljna, jer "negativan uticaj" Nikol više nije mogao da odvlači Toma od sajentologije.

Sajentološka crkva se oglasila nakon objavljivanja knjige ocenjujući autora knjige kao "otpadnika" Crkve koji želi da joj nanese zlo. Takođe demantovali su da su se služili bilo kojim nezakonitim sredstvima poput prisluškivanja i špijuniranja Nikol Kidman

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: News.com.au

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike