Nova holivudska odiseja: Počinje izgradnja filmskog studija u svemiru

25.01.2022

06:30

0

Plan je da sve bude završeno do decembra 2024. godine, a taj modul će imati dva konkretna dela - filmski i sportski

Nova holivudska odiseja: Počinje izgradnja filmskog studija u svemiru
Copyright Pixabay

Kompanija Space Entertainment Enterprise (S.E.E), koja stoji iza najavljenog filma Toma Kruza koji će biti snimljen u svemiru, najavila je još jedan veliki projekat - izgradnju celog jednog filmskog studija u svemiru. Taj prostor trebalo bi da obuhvata i sportsku arenu i još ponešto.

Profimedia
 

Najave izgradnje ovog svemirskog kompleksa, pod nazivom SEE-1, navode decembar 2024. godine kao krajnji rok, a taj modul će imati dva konkretna dela - filmski i sportski.

Filmski deo omogućiće razvoj, produkciju, snimanje i prenos različite vrste video sadržaja, a sve to u niskoj Zemljinoj orbiti, u okruženju mikro-gravitacije. Tu bi trebalo i da se održavaju filmski, televizijski, muzički i sportski događaji.

Pixabay
 

Kompanija S.E.E namerava da proizvodi sopstveni sadržaj u ovom modulu, ali i da ga iznajmljuje drugim zainteresovanim umetnicima, producentima i kreativcima iz različitih sfera.

Za izgradnju kompleksa biće zadužena kompanija Axiom Space, prethodno već angažovana na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Modul SEE-1 biće priključen njihovom delu stanice, pod nazivom Axiom Station. Ceo ovaj deo odvojiće se od stanice 2028. godine.

Pixabay
 

Ideja iza ovog projekta je da ljudski rod i cela kreativna industrija krenu u jednom novom pravcu i iskoriste okruženje svemira na do sada neisproban način.

„To je nešto što ljudi sanjaju odavno i trebalo bi da podstakne dodatnu kreativnost i inovativnost“, navodi se u saopštenjima kompanija Axiom i S.E.E.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike