Biografija Stivena Kinga objavljena na njegov rođendan: Sve što ste želeli da znate o kralju horora

24.09.2022

18:15

0

Bev Vinsent je vrstan poznavalac njegovog opusa ali i njegov prijatelj

Biografija Stivena Kinga objavljena na njegov rođendan: Sve što ste želeli da znate o kralju horora
Stiven King - Copyright Profimedia

Najobimniju monografiju "Stiven King – Svemir najčitanijeg pisca današnjice" objavilo je 33 izdavača širom sveta, na njegov 75. rođendan 21. septembra.

Izdavači ističu da je monografija Beva Vinsenta o kralju horora, prava poslastica za sve Kingove fanove ali i za one koji se s njime povremeno druže već pedesetak godina kao i za one koji žele tek da se upoznaju sa njegovim delima.

Stiven King/Profimedia
 

Bev Vinsent je vrstan poznavalac Kingovog opusa ali i njegov prijatelj.

Autor monografije zaviruje u radionicu jednog od najpopularnijih pisaca današnjice i otkriva što je Kinga inspirisalo za pisanje neke priče ili romana, koje ekranizacije svojih dela voli, a kojih se odriče, zašto tako silno voli bejzbol i bostonski Red Sox, koje su se priče otele njegovoj kontroli i napisale se same kao i koja je pesma najsnažnije uticala na njegovo književno stvaralaštvo.

Uz više od 400 fotografija iz porodičnog albuma, uz naslovne strane prvih izdanja njegovih dela ova je monografija i priča o kulturi koju su iznedrila dela Stivena Kinga.

Profimedia
 

Ilustracije se kreću od onih već poznatih do nikad viđenih, sa stranicama scenarija, starim kartama fiktivnoga grada Derryja i stranicama iz preslikanih rukopisa, a uključuju fotografije njegove supruge i njihove dece.

Bez obzira koliko toga znate o Kingu Vinsent vam donosi više, navodi se na sajtu thebigthrill.org.

- Kingova magija dolazi od njegove sposobnosti da se oslanja na lično iskustvo i svakodnevne životne događaje, a zatim da ih izokrene u nešto užasno - navodi se u jednoj od brojnih recenzija, koja na najbolji način može opisati fenomen Stivena Kinga i njegovih knjiga, koji traje 50 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike