Stiven King je izabrao najstrašniju scenu u istoriji horora (VIDEO)

07.03.2022

07:45

0

Iako nije oduševljen horor filmovima koji izlaze poslednjih godina, slavni pisac nije propustio priliku da pohvali moderne majstore ovog žanra, kao što su Zek Snajder i Robert Egers

Stiven King je izabrao najstrašniju scenu u istoriji horora (VIDEO)
Stiven King - Copyright Profimedia

Istorija sedme umetnosti bila bi značajno siromašnija bez filmova kao što su „The Shining“, „Stand by Me“, „Misery“, „The Shawshank Redemption“ i mnogih drugih. Šta je zajedničko svim ovim, ali i mnogim drugim, sjajnim ostvarenjima? Veliki književnik - Stiven King.

Njegova dela nebrojeno puta su adaptirana u filmove i serije, a u mnogim slučajevima, on je bio zadužen da ih ekranizuje. Upravo zbog iskustva u pisanju i snimanju horora, King je kompetentan da komentariše stanje stvari u ovom žanru.

Film "Noć živih mrtvaca"/Profimedia
 

Iako nije u potpunosti oduševljen horor filmovima koji izlaze poslednjih godina, slavni pisac nije propustio priliku da pohvali moderne majstore ovog žanra, kao što su Zek Snajder i Robert Egers.

Egersov film „The Witch“ posebno je hvalio u intervjuima i u više navrata napomenuo da je to jedan od retkih novih horora koji ga je prestravio.

I pored toga, King ističe da je jedna scena iz filma „Night of the Living Dead“ za njega i dalje najstrašnija scena u istoriji horor žanra.

Film "Noć živih mrtvaca"/Profimedia
 

Ovaj film reditelja Džordža Romera ubraja se među neke od najvažnijih ostvarenja o zombijima ikada, koji je inspirisao sve naredne filmove ovog popularnog horor podžanra.

King je scenu opisao sledećim rečima:

- Barbara, heroina ove priče koja je došla na groblje, beži od zombija u svoj auto. Ona se zaključava na dugme, ali ubrzo otkriva da je njen brat poneo ključ sa sobom tako da nije u mogućnosti da se odveze i pobegne od živog mrtvaca koji joj je za petama. Zombi je stiže i kamenom pokušava da razbije staklo…“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike