Premijera parodije o Srbinu koji je "sludeo" svetske zvezde: Danijel Redklif i Vird Janković na istom zadatku (FOTO/VIDEO)

11.09.2022

15:45

0

Projekcija je održana tačno u ponoć, a fanovi su pristigli dva sata ranije

Premijera parodije o Srbinu koji je "sludeo" svetske zvezde: Danijel Redklif i Vird Janković na istom zadatku (FOTO/VIDEO)
profimedia-0720886719 - Copyright Danijel Redklif i Vird Janković Profimedia

Biograski film i parodija na život Virda Al Jankovića, u kojem glavnu ulogu igra Danijel Redklif,  premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Torontu.

- Svet pripada čudnima - glasi slogan filma koji je režirao Erik Apel, a koji je zajedno sa Jankovićem napisao scenario.

U produkciji "Funny or Die and Tango", film govori o uglavnom izmišljenoj verziji o tome kako je parodijski umetnik postao superzvezda.

Profimedia
 

Američki komičar Vird Al Janković, vodi poreklo iz Srbije. Al Janković je rođen u Americi, ali su mu preci sa ovih prostora, tačnije, otac mu je Srbin. U Americi je poznat kao pevač, izvođač parodija, producent, glumac, a zbog svog humora je postao legenda pop kulture.

Stekao je ogromnu popularnost osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je napravio parodije na mnoge svetske hitove, poput "Beat It" ("Eat It" u njegovoj verziji) i "Bad" ("Fat" u njegovoj verziji) Majkla Dželspma, "Gangsta Paradise" (u njegovoj verziji "Amish Paradise").

Profimedia
 

Njegov veliki fan je bio Majkl Džekson, dok je Dejv Grol iz "Nirvane" rekao da je bend napokon uspeo pošto je Al snimio "Smells Like Nirvana". On je lično zvao Kurta Kobejna da traži dozvolu za snimanje parodije i kada je ovaj pristao pitao ga je: "Parodija neće biti o hrani?".

Janković mu je odgovorio: "Ne, biće o tome da niko ne može da shvati vaše tekstove." Kasnije je Kobejn opisao Jankovića kao "muzičkog genija".

Biografski film o njemu je prikazan tačno u ponoć na filmskom festivalu u Torontu, a mnogi obožavaoci su došli dva sata pre projekcije sa perikama na glavi, havajskim košuljama i ponekom hamonikom, tako karakterističnim "autfitom" za ovog komičara.

Profimedia
 

Vesela publika je tokom filma pevala, a nakon završene projekcije Danijel Redklif, Vird Janković, i glumica Evan Rejčel koja igra Madonu u ovoj parodiji, doživeli su ovacije.

- Bio je to veoma lak razgovor - izjavio je Redklif nakon pitanja novinara, koliko su ga ubeđivali da zaigra u filmu parodiji o Jankoviću iako je ovo uloga potpuno suprotna svemu što je do sada radio.

U filmu Redklif svira i hamoniku, a kako bi sve na kraju izgledalo kako treba, sam Vird Janković mu je elektronskom poštom slao tutorijale sa upustvom.

Profimedia
 

- Harmonika je težak instrument - rekao je Redklif novinarima.

 A koliko je sam Vird zadovoljan biografskim filmom i sopstvenom parodijom najbolje govori i njegov odgovor na pitanje novinara: da li će biti novog nastavka filma?

- Mora da bude - bio je prilično jasan Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike