Fantastična transformacija Danijela Redklifa: Nekada Hari Poter, danas “najluđi” Srbin na svetu (FOTO)

21.02.2022

16:30

0

Snimanje filma o legendi pop kulture počelo je početkom meseca u Los Anđelesu

Fantastična transformacija Danijela Redklifa: Nekada Hari Poter, danas “najluđi” Srbin na svetu (FOTO)
profimedia-0648709925 - Copyright Danijel Redklif/Profimedia

Američki komičar Vird Al Janković, koji vodi poreklo iz Srbije, dobiće svoj biografski film.

Snimanje filma  "Weird: The Weird Al Yankovic Story" je počelo u februaru u Los Anđelesu, a glavna uloga je poverena Danijelu Redklifu, koga svi pamte po ulozi Hari Potera.

Weird Al Yankovic/Profimedia
 

Za sada snimanje filma protiče daleko od očiju javnosti ali ipak su na društvene mreže “procurile” prve fotografije sa snimanja filma. Ono što možemo da vidimo je fantastična transformacija Redklifa koji je u svojoj karijeri dobio jedan potpuno drugačiji glumački zadatak, a sudeći po fotografijama, sasvim uspešno će ga savladati.

Novo ostvarenje obuhvatiće Jankovićev život, i to "od njegovog uspona i slave u muzičkoj industriji do njegovih ljubavnih veza sa poznatim ličnostima", navodi se u saopštenju za medije.

- Kada je moj poslednji film, “UHF”, izašao 1989. godine, zakleo sam se svojim fanovima da ću na svake 33 godine snimiti film i drago mi je da smo tačni kao sat. Apsolutno sam oduševljen što će me Danijel Redklif glumiti u filmu. Uopšte ne sumnjam da je to uloga po kojoj će ga buduće generacije pamtiti - rekao je Janković, piše NME.

Al Janković je rođen u Americi, ali su mu preci sa ovih prostora, tačnije, otac mu je Srbin. U Americi je poznat kao pevač, izvođač parodija, producent, glumac, a zbog svog humora je postao legenda pop kulture.

Stekao je ogromnu popularnost osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je napravio parodije na mnoge svetske hitove, poput "Beat It" ("Eat It" u njegovoj verziji) i "Bad" ("Fat" u njegovoj verziji) Majkla Dželspma, "Gangsta Paradise" (u njegovoj verziji "Amish Paradise").

Njegov veliki fan je bio Majkl Džekson, dok je Dejv Grol iz "Nirvane" rekao da je bend napokon uspeo pošto je Al snimio "Smells Like Nirvana". On je lično zvao Kurta Kobejna da traži dozvolu za snimanje parodije i kada je ovaj pristao pitao ga je: "Parodija neće biti o hrani?". Janković mu je odgovorio: "Ne, biće o tome da niko ne može da shvati vaše tekstove." Kasnije je Kobejn opisao Jankovića kao "muzičkog genija".

Weird Al Yankovic/Profimedia
 

Al je tražio i odobrenje od Lejdi Gage da na njenu pesmu "Born This Way" napravi parodiju "Perform This Way", ali je njen menadžer tražio da se ista povuče sa Jutjuba bez konsultacije sa pevačicom. Posle toga Gaga je sama dala odobrenje da se nastavi sa objavljivanjem. Ona je veliki fan Jankovića.

Sa razvojem društvenih mreža i Jutjuba, počeo je da postavlja svoje komične video snimke onlajn i to mu je pomoglo da u karijeri proda neverovatnih 12 miliona albuma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike