Preminula Čarlbi Din: Odlazak zvezde Kanskog festivala i jedne od najlepših holivudskih glumica mlađe generacije

31.08.2022

11:08

0

Autor: Dejan Ćirić

Imala je samo 32 godine

Preminula Čarlbi Din: Odlazak zvezde Kanskog festivala i jedne od najlepših holivudskih glumica mlađe generacije
profimedia cb-0717782398 - Copyright Čarlbi Din/Profimedia

Čarlbi Din, zvezda filma „Trougao tugeRubena Ostlunda, koji je osvojio prestižnu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu u maju ove godine, preminula je u 32. godini usled, kako navode svetski mediji, „neočekivane i iznenadne“ bolesti.

Bila je jedna od najlepših glumica mlađe generacije za koju se očekivalo da će joj film „Trougao tuge“ otvoriti velika vrata.

Rođena i odrasla u Kejptaunu kao Čarlbi Din Krik, sa 12 godina je potpisala ugovor s modeling agencijom i debitovala na platnu u južnoafričkom filmu „Spud“ iz 2010. godine, s Trojom Sivanom u glavnoj ulozi.

Čarlbi Din/Profimedia
 

Najpoznatija je po ulozi Sionide u seriji „Black Lightning“, a pojavila se i u filmovima kao što su „Death Race 3: Inferno“, „Blood in the Water“, „Don’t Sleep“ i „Porthole“.

2008. godine preživela je saobraćajnu nesreću u kojoj su joj slomljeni zglob, četiri rebra i lakat, a imala je i povrede pluća.

Bila je verena za manekena Luka Vokera i planirala je venčanje. Nakon nagrade u Kanu Voker je u objavi na Instagramu napisao da “ne može biti ponosniji” na nju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike