Ajzenberg: Nadrealno je kad te prepoznaju tamo gde nikad nisi bio

16.08.2022

18:00

0

Upitan zašto nije prisutan na društvenim mrežama, otkrio je da je prestravljen od njih

Ajzenberg: Nadrealno je kad te prepoznaju tamo gde nikad nisi bio
profimedia-0714178049 - Copyright Profimedia

Američki glumac Džesi Ajzenberg smatra da je Sarajevo zapanjujuć grad, priznaje da je prestravljen društvenim mrežama, dok za svog mladog kolegu Fina Vulfharda ističe da je - "najbolji".

Prilikom današnjeg druženja sa novinarima i fanovima u okviru Sarajevo film festivala, Ajzenberg je rekao da je Sarajevo "zapanjujući grad", koga je prvi put posetio 2007. godine, dok je planirani povratak u martu 2020. osujetila pandemija.

- Dolazak u Sarajevo je bilo iskustvo koje menja život. Mnogi Amerikanci moje generacije ne znaju istoriju devedesetih, a doći ovde menja pogled. Grad je zapanjujuć, kultura divna - naveo je Ajzenberg.

Tanjug
 

Kao američki Jevrejin Ajzenberg je primetio da mu "bosanska kultura izgleda bliskom".

Upitan kako danas gleda na film "Društvena mreža", koji ga je proslavio i pribavio mu nominaciju za Oskara, Ajzenberg je priznao da je kao glumac srećan kada se pojavi u filmu kog ljudi vole i čija mu gledanost omogućuje da dalje radi.

- Čudan je zanat glumca. Daš sve od sebe, a nekad si u nečem popularnom, ili nečemu što niko ne vidi ili često u predstavi za 200 posetilaca i misliš da je to nešto najbolje što si uradio - rekao je Ajzenberg.

Prema njegovim rečima, "nadrealno je iskustvo kada snimiš nešto međunarodno uspešno i prepoznaju te i u najmanjim mestima gde nisi ni bio".

Profimedia
 

Govoreći o svom rediteljskom debiju "Nakon što spasiš svet", koji je juče prikazan na SFF, kada mu je uručena nagrada "Počasno srce Sarajeva", Ajzenberg je rekao da je scenario napisao na osnovu svog audio romana.

- Govori o tinejdžeru čija je majka društvena aktivistkinja, vodi sklonište za žrtve nasilja, a on je popularan muzičar na društvenim mrežama. Ima veliko praćenje ali plitak odnos sa publikom, dok ona im dubok sa malobrojnim ljudima kojima spašava živote - rekao je Ajzenberg.

Prema njegovim rečima, danas postoji čudan generacijski jaz u kome mladi imaju pristup čitavom svetu, ali im starinski način međuljudskih odnosa izmiče.

Lik majke tumači Džulijen Mur koja u filmu posvetivši život da pomogne zlostavljanim ženama, deci i drugim ima "podsvesnu psihološku krivicu da je odgojila povlašćenog sina".

- Vidim to stalno. Imam glumce prijatelje koji su se obogatili od glume, ali su delom liberalni hipiji, a imaju bogatu decu. (Komičar) Kris Rok kaže da je odrastao mrzeći bogatu decu, a sada živi sa njima. To je ironično - primetio je Ajzenberg.

Džesi Ajzenberg Profimedia
 

Upitan zašto nije prisutan na društvenim mrežama, Ajznberg je otkrio da je prestravljen od njih, jer u glavi nema filter i govori sve što mu se vrzma glavom.

- To nije dobro mesto gde mogu da pričam - priznao je sineasta.

Do angažmana mladog glumca Fina Vulfharda, koji se proslavio serijom "Čudnije stvari", Ajzenberg je došlo pošto obojica ima istog agenta.

- Mur sam poslao scenario. Imam prednost što sam glumac, pa mi kolege pročitaju ono što napišem. Ne stidim se da im šaljem. Bivam i odbijan, ali se ne stidim - rekao je Ajzenberg.

Za Vulfharda je rekao da je "najbolji", da je "kul glumačka i rok zvezda", istinski kreativna osoba zainteresovana za nezavisni film, pa upravo sa 20 godina režira svoju prvu komediju.

- Naslov filma ''Nakon što spasiš svet'' je došao od prijatelja, aktiviste za zatvorsku reformu. Ima dete a putuje i propoveda protiv zatvaranja ljudi. Bivša žena mu je rekla: ''Kad završiš spašavanje sveta seti se da imaš dete - rekao je Ajzenberg.

Glumac je u "Nakon što spasiš svet" na kratko ubacio i svog sinčića, ali u šali kaže da ga nije potpisao "kako se ne bi uobrazio".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike