Da sam umeo napravio bih bolji film: Zvezdi filma "Društvena mreža" uručeno "Počasno srce Sarajeva" (FOTO)

16.08.2022

07:30

0

Američki glumac nagrađen je burnim aplauzom par hiljada posetilaca u prostoru na otvorenom

Da sam umeo napravio bih bolji film: Zvezdi filma "Društvena mreža" uručeno "Počasno srce Sarajeva" (FOTO)
profimedia-0714193089 - Copyright Profimedia

Američkom glumcu Džesiju Ajzenbergu uručeno je "Počasno srce Sarajeva" na Sarajevo film festivalu (SFF) pred početak prikazivanja njegovog rediteljskog filma prvenca "Nakon što spasiš svet".

Primivši nagradu od direktora SFF-a Jovana Marjanovića, Ajzenberg je zahvaljujući se rekao da mu je Sarajevo "najomiljeniji grad na svetu".

Glumac poznat po filmovima kao što su "Društvena mreža", "Zombilend" i "Sad me vidiš" nagrađen je burnim aplauzom par hiljada posetilaca u prostoru na otvorenom "Ljetno kino Koka-kola".

Profimedia
 

- Hvala što ste došli da vidite film večeras. Nisam znao da će biti ovoliko ljudi. Da sam znao napravio bih bolji film- našalio se Ajzenberg izazvavši smeh prisutnih.

Ajzenberg je i pisac scenarija za "Nakon što spasiš svet" koji je imao premijeru na Sandens film festivalu 2022. godine, a prikazan je i u programu "Sedmice kritike" Kana.

Film prati Evelin, koju igra Džulijen Mur, koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspeva zbližiti sa svojim sinom Zigijem, internet zvezdom u usponu nezainteresovanom za svetske probleme.

Američki glumac je pre uručenja nagrade sinoć prošetao crvenim tepihom.

- Ovo je moj omiljen grad i srećan kad imam priliku da budem ovde, a dobiti nagradu je divno povrh toga - rekao je Ajzenberg novinarima na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Podsetivši da je bio u Sarajevu na nekoliko nedelja pre 12 godina, Ajzenberg je kazao da mu je želja da pokaže "ovaj zapanjujući grad" svojoj supruzi i da vidi koliko se grad promenio poslednjih nekoliko godina.

- Bio sam uzbuđen kada sam bio došao u Sarajevo kao turista, ali doći ovde sa filmom i još da budem nagrađen na ovaj način je stvarno divno - istakao je Ajzenberg.

Tokom boravka na crvenom tepihu američki glumac se zadržao nekoliko minuta u slikanju i davanju autograma brojnim mlađim poštovaocima koji su se okupili uz ogradu.

Upitan kako je došlo do toga da pre neku godinu snimi jednu scenu u srpskoj seriji "Žigosani u reketu", Ajzenberg je rekao da je to učionio iz ljubavi prema košarci, dok je bio posećivao svog prijatelja producenta na snimanju.

- Dan pred snimanje napisali smo scenu u kojoj sam sin vlasnika američkog košarkaškog kluba, malo šašav lik. Ali volim košarku, bio sam tu i to je bio savršen spoj - rekao je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike