Kako se postaje natprirodni serijski ubica: Glumac iz "Stranger Things" otkrio tajnu uloge Vekne (FOTO /VIDEO)

01.08.2022

16:30

0

Kembel Bauer je tokom snimanja "plašio" celu glumačku ekipu

Kako se postaje natprirodni serijski ubica: Glumac iz "Stranger Things" otkrio tajnu uloge Vekne (FOTO /VIDEO)
profimedia-0708825060 - Copyright Vekna iz serije Stranger Thingss

Džejmi Kembel Bauer, koji igra čudovišnog Veknu u poslednjoj sezoni serije "Stranger Things", pretrpeo je izuzetno mnogo zarad umetničkog utiska nakon što je morao da izdrži osmočasovno dnevno nanošenje šminke, ne bi li postao natprirodni serijski ubica iz Netfliksove serije.

On prilično opušteno gleda na ceo glumački proces stvaranja ovog lika.

- Biću iskren, pušač sam. Tako da smo uspostavili taj ritam da na otprilike svakih sat vremena uzimamo pauzu od pet minuta - objasnio je i dodao da je povremeno izlazio napolje da udahne vazduha.

Profimedia
 

Premazivanje glumca

Kembel Bauer je za BBC izjavio da je „u potpunosti uživao i da je bio počastvovan" da radi sa Berijem Gouerom, koji je napravio protetička pomagala ovog čudovišta.

Kritičari su bili impresionirani uvodom u četvrtu sezonu koji je Tajms nazvao „briljantnim, mračnim povratkom hororu kao nikada do sada", dok je Independent za novu sezonu napisao da je „rađena kao po formuli, ali koga uopšte briga za to kada je formula fenomenalna".

Gouer je radio protetiku i za "Igru prestola", sve sa zastrašujućim Noćnim kraljem, kao i opekotine od radijacije u TV drami "Černobilj".

Magazin Veniti fer je napravio Jutjub video o celom procesu šminkanja Vekne koji se, kako je sam Gouer objasnio, završavao 15-minutnim premazivanjem glumca lubrikantom koji ga je činio „sjajnim".

Profimedia
 

Po završetku prvog dela četvrte sezone, ljubitelji serije su naučili da su Naopaki svet (Upside Down) i Vekna bili posledica velikog psihokinetičkog obračuna Bouerovog lika pre nego što je postao Vekna i Jedanaestice Mili Bobi Braun.

Kembel Braun kaže da je morao da „procedi" Vekninu opaku energiju kroz 25 protetičkih pomagala koja su bila pričvršćena za njegovu kožu.

- Shvatio sam da moja koža ima poseban sloj koji je prekriva. Energija je morala da se probija kroz još jedan sloj odeće, tako da je izbijala iz kostima - kaže glumac.

On kaže i da su neke scene bile „zastrašujuće" jer je shvatio da je morao da ispuni svaku scenu svojim prisustvom.

Pa kako se onda pripremao za to da bude tako strašan?

Profimedia
 

Kolaž raspoloženja

- Bilo je tu par stvari - objašnjava on.

Kako je naveo napravio je "kolaž raspoloženja" još u ranoj fazi celog procesa. 
Dodavao je fotografije likova iz serije sa kojima je imao zajedničke scene i po njima žvrljao crvenom olovkom.

-A i meditacija je odigrala bitnu ulogu. Organizovanje mog ličnog prostora, dozvoljavanje svom tom besu i gorčini da izbiju na površinu mi je postalo jako zanimljivo - naveo je.

Kako je dodao:

- Prilično vremena sam proveo sam sa sobom, šetao sam okolo i istu stvar u nedogled ponavljao, buljio pravo u oči svakome ko se našao u mom kolažu raspoloženja - rekao je ovaj glumac.

Pored toga što je za ulogu morao da se priprema mentalno, on se potrudio da sve što ga je okruživalo bude u vezi sa njegovim likom, čak je na pozadinu telefona stavio kuću u plamenu.

- Potpuno sam uronio u sve to - ako se 100 odsto ne posvetite nečemu, vaše šanse za uspehom, za potpunom ispunjenošću i osećajem da ste nešto postigli, drastično se smanjuju.I ovde sam sad i ko zna kad, pa zašto onda da ne uradim tako nešto?  - rekao je ovaj glumac.

Profimedia
 

Zastrašivanje glumačke ekipe

Kembel Bauer je nežna, osećajna osoba, ništa slično režućem, sadističkom Vekni. Pa kako je onda izgledalo plašenje svih ostalih tokom snimanja?

- Biću potpuno iskren, bilo je jako zabavno. Glumci ponekada imaju sreću da dobiju takvu poziciju da mogu da dominiraju u svakom kadru  - ispričao je i dodao:

- Uživanje je prolaziti kroz takav proces - iako sam se, razumljivo, ponekada osećao loše zbog ostalih - kaže on naglašavujući da je toliko bio uverljiv da je morao gestovima sa glumcima da se sporazumeva i podseća da je on iza svih tih slojeva nežnim dodirivanjem ili pogledom u oči i rečenicom - "sve je okej, to sam samo ja".

- To je poprilično smirivalo ljude, ali deo ekipe je bio prestrašen, naročito kada smo počeli snimanje - istakao je.

Profimedia
 

Kako je dodao:

 -Šunjao bih se tako okolo, naleteo na nekog od članova ekipe i onda bi se začuo vrisak, a ja bih se samo zakikotao. Bilo je vrlo zabavno! - ispričao je glumac za BBC, koliko se zapravo zabavljao.

Dolazak lika Vekne podudara se sa detonacijom hipnotičkog hita Kejt Buš - pesme "Runing Up the Hill" i njenog proboja na britansku listu najprodavanijih singlova, čak 37 godina posle originalnog objavljivanja pesme.

Pesma predstavlja motiv koji se ponavlja, jer ga opsesivno pušta jedna od protagonistkinja, tinejdžerka Maks Mejfild (igra je Sejdi Sink), dok se suočava sa smrću brata.

Kembel Bauer Profimedia
 

U jednoj od ključnih scena, Vekna pokušava da prodre u njen um, ali Kejt Buš je tu da je spasi.

- Njeni prijatelji shvataju da je najbolji način da je otrgnu iz tog stanja da puštaju pesmu i tako je podsete na stvarni svet - kaže Kembel Bauer.
On pesmu naziva „eteričnom" i dodaje: „Mislim da ona direktno udara na naše emocije".

Kembel Bauer je takođe i muzičar i pevač. 

- Ja pokušavam da koristim muziku da istaknem osećanje koje nosim u sebi ili da iz sebe izvučem snagu koja mi je neophodna - kaže glumac.

Dok se pripremao za seriju, intenzivno je slušao album Pornografija grupe Kjur. 

- Od tog albuma se osećam prizemljeno, on me stvarno vraća u stvarnost - naveo je  ističući da je u pripremi za finale četvrte sezone slušao „mračnu, tešku muziku koja ubrzava puls".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: BBC.COM

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike