"Stranger Things" pomutio razum fanovima: Šta se desilo sa "Jurijem" Nikole Đurička (VIDEO)

05.07.2022

11:45

0

U petak 1. jula premijerno su prikazane dugoočekivane poslednje dve epizode četvrte sezone

"Stranger Things" pomutio razum fanovima:  Šta se desilo sa "Jurijem" Nikole Đurička (VIDEO)
Nikola Đuričko Foto: Profimedia

Četvrta sezona serije "Stranger Things" je doživela toliki uspeh i obožavanje fanova da je u petak  1. jula kada su premijerno prikazane dugoočekivane poslednje dve epizode četvrte sezone Netfliks "pao" na kratko usled navale pretplatnika.

Problem je rešen za pola sata, a obožavaoci serije mogli su, između ostalog, da otkriju ko od glavnih junaka nije uspeo da preživi u bespoštednoj borbi sa Veknom i njegovim Demogorgonima, šta Vil zaista oseća prema Majku i da li su Džojs i Hoper konačno priznali jedno drugom, ono što su uveliko znali svi ostali.

Serija "Stranger Things"/Profimedia
 

Predstavljamo vam nekoliko važnih događaja iz poslednjih epizoda, pa ako ih još niste pogledali, imajte u vidu da se u ostatku teksta nalaze informacije ("spojleri").

Da li je Jurij pronašao put ka iskupljenju?

Hoper, Džojs i Marej su ponovo u Rusiji, gde pokušavaju da pobegnu iz zatvora, nakon što se Demogorgon oslobodio. Tokom bekstva pronalaze jedan stari, zarđali helikopter, koji Jurij (Nikola Đuričko) pokušava da popravi.

Uspevamo da saznamo da je ovaj krijumčar nekada bio ratni heroj, ali da mu je u međuvremenu ponestalo hrabrosti. Ipak, deluje da je Jurij pronašao put ka iskupljenju.

U međuvremenu, Džojs i Hoper dobijaju vest da su njihova deca u smrtnoj opasnosti i odlučuju da se vrate u zatvor, kako bi ubili Demogorgone i tako oslabili Veknu.

Poljubac između Džojs i Hopera

Dok Jurij popravlja helikopter, Džojs i Hoper ga čekaju i u sveopštem haosu "pada" njihov prvi poljubac.

Oni jedno drugom priznaju osećanja, a Hoper otkriva i da ga je misao na njihov privi sastanak održala u zatvoru.

U koga je zaljubljen Vil?

Ljubitelji serije već dugo spekulišu o tome da li je Vil (Noa Šnap) zaljubljen u Majka (Fin Volfhard).

Dvojica protagonista imaju dirljiv razgovor, tokom kog Vil u jednom trenutku kaže:

- Kad si drugačiji, nekad se osećaš kao greška, ali ti činiš da se Jedanaestica oseća da uopšte nije greška. Kao da je ona bolja zato što je drugačija i to joj daje hrabrost da se i dalje bori - kaže Vil.

Kada mu je to rekao, Vil uspeva da od Majka sakrije suze, ali ne i od brata Džonatana koji je razumeo kakve emocije gaji prema svom prijatelju.

On ga kasnije podseća da će ga voleti bez obzira na sve.

Jedanaestica beži od doktora Brenera

Kada Jedanaestica odluči da napusti laboratoriju i pomogne svojim prijateljima, dr Ovens (Pol Rajser) spreman je da je pusti, ali ne i dr Brener (Metju Modin).  

Međutim, ona uspeva da se oslobodi, a tokom borbi Brener gine.

Edi gine kao heroj

Nensi, Stiv i Robin pokušavaju da namame Veknu u kući Krilovih, dok im odstupnicu prave Dastin i Edi odvlačeći pažnju Demošišmišima solažama na gitari.

Shvativši da ne mogu dugo da ih zadrže podalje od prijatelja, Edi odlučuje da se žrtvuje i uništi čudovišta.

Iako je u seriji relativno kratko, Edi je uspeo da pridobije simpatije gledalaca, pa su na društvenim mrežama mnogi izrazili žaljenje zbog odlaska ovog lika.

Neizvesna sudbina Hokinsa

Jedna od najvećih misterija koju je za sobom ostavila četvrta sezona "Stranger Things" je gde je Maks (Sejdi Sink).  

Naime, iako je njeno telo u bolnici u Hokinsu u stanju duboke kome, ni Jedanaestica nije uspela da nađe njenu svest, pa je glavna pretpostavka da ju je nekako zarobio Vekna.

Neizvesna je i sudbina grada Hokinsa, budući da je zlikovac, "ubivši" Maks uspeo da pokrene haos s ciljem da uništi sve njegove stanovnike.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs