„Pinokio“ u doba Musolinija: Giljermo del Toro donosi potpuno drugačiju priču o drvenom lutku (VIDEO)

28.07.2022

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom i smešten je u Italiju tokom tridesetih godina prošlog veka

„Pinokio“ u doba Musolinija: Giljermo del Toro donosi potpuno drugačiju priču o drvenom lutku (VIDEO)
Giljermo del Toro - Copyright Profimedia

Posle mnogo vremena koje je prošlo od prvobitne najave, dugoočekivani animirani film „Pinokio“ reditelja Giljerma del Toroa konačno će ugledati svetlost dana.

Nakon kratkog tizera, Netfliks je objavio prvi trejler koji nam daje mnogo konkretniji uvid u animaciju i glavne likove kojima su glasove pozajmili Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Mekgregor, Kejt Blanšet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tilda Svinton i drugi.

Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smešten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija.

Slavni reditelj je dugo planirao da uradi ovaj film koji će u decembru biti dostupan na Netfliksu. Priča je zasnovana na čuvenoj knjizi Karla Kolodija, a trejler nagoveštava „priču za koju mislimo da je znamo, ali je ne znamo”.

U novom filmu imaćemo priliku da vidimo mnogo magičnih stvorenja u Đepetovom selu i čini se da će priča o slavnom drvenom lutku biti sasvim drugačija u odnosu na ono što smo do sada čitali i gledali, navodi Indie Wire.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike