Dve komšinice su pre 40 godina otpevale jednu od najboljih pesama svih vremena: Od konobarisanja do svetske slave (VIDEO)

26.07.2022

12:01

0

Zajedno su objavile pet albuma

Dve komšinice su pre 40 godina otpevale jednu od najboljih pesama svih vremena: Od konobarisanja do svetske slave (VIDEO)
Izora Rouds Marta Voš (2) - Copyright YouTube/fritz51339

Izora Rouds imala je sedmoro dece i bila je samohrana majka. Radila je tri posla kako bi izdržavala porodicu, kao konobarica, pomoćna sestra, a u međuvremenu započela je i treći - posao vokalnog trenera.

Kada se udala vodila je brigu o još četvoro dece, ukupno jedanaestoro, i promenila prezime u Armsted. U slobodno vreme pevala je u crkvi prekoputa koje je bila još jedna crkva, u kojoj je pevala njena komšinica Marta Voš.

Tada čuveni disko pevač Silvester došao je na sjajnu ideju da spoji njih dve i da mu one budu prateći vokali. Bend se zvao „Two Tons O’ Fun“, ali su posle nekog vremena Izora i Marta odlučile da nastupaju same i da se zovu „The Weather Girls“.

YouTube/fritz51339
 

Publika je bila oduševljena njihovim moćnim vokalima, a planetarnu popularnost donela im je pesma koja spada među najobrađivanije numere svih vremena - legendarna “It’s Raining Men”.

Pesma je završila na prvom mestu na dens listi u Americi, kanal VH1 uvrstio ju je među najbolje hitove osamdesetih, a njih dve bile su nominovane za razne velike nagrade.

Zajedno su objavile pet albuma. Njihov iznenadni uspeh omogućio im je lep život. Marta je posle razlaza sa Izorom imala uspešnu solo karijeru, prebacila se na haus muziku i imala je čak 15 pesama na prvom mestu na različitim listama. Proglašena je za 58. najbolji vokal svih vremena.

Izora je nastavila karijeru sa ćerkom Danijelom Rouds. Nažalost preminula je 2004. godine. Marta, koja je jedanaest godina mlađa, i dalje nastupa.

Ove godine se navršavaju četiri decenije od kada je objavljena jedna od najvećih pesama u istoriji popularne muzike “It’s Raining Men”, koja je iz korena promenila živote dve žene iz komšiluka koje su uspele da dosanjaju svoj san. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike