Bočeliju se na beogradskom koncertu pridružuje najlepši glas Srbije: Ovo je dokaz da se želje ostvaruju

16.07.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularna pevačica će se pojaviti kao gost u dve numere, a jednu će izvesti solo

Bočeliju se na beogradskom koncertu pridružuje najlepši glas Srbije: Ovo je dokaz da se želje ostvaruju
profimedia-0348873179 - Copyright Andrea Bočeli/Profimedia

Pop zvezda Jelena Tomašević nastupiće kao specijalna gošća na koncertu najvoljenijeg tenora sveta Andree Bočelija 22. jula, u Beogradu, na festivalu “Belgrade River Fest”.

Proslavljena srpska umetnica, koja nas je 2008. godine uspešno predstavljala na Evroviziji i iza koje su dva studijska albuma “Panta Rei” i “Ime moje”, koji su joj doneli veliku popularnost i rasprodate koncerte širom regiona, odabrana je od strane Bočelijevog tima kao pop zvezda koja će na koncertu u Beogradu nastupiti sa slavnim tenorom.

Jelena Tomašević Promo/Belgrade River Fest
 

Tomaševićeva će se na koncertu pojaviti kao gost u dve numere, a jednu će izvesti solo.

- Maestro Bočeli ima običaj da na svim svojim svetskim turnejama kao specijalnog gosta pozove pop pevačicu iz zemlje u kojoj nastupa. Mnogo mi je drago da su moja muzika i moj rad došli došli do jednog ovako veličanstvenog umetnika i da su on i njegov tim odlučili da u Beogradu pevamo zajedno. Bila sam na njegovom koncertu pre deset godina u Beogradskoj areni i sećam se da sam bila oduševljena lepotom i kvalitetom njegovog pevanja. Dok sam ga slušala uživo pomislila sam:

"Ako je ovaj glas ovoliko divan za slušanje, kakav bi osećaj bio pevati sa ovim čovekom". Negde u dubini svoje duše sam to i poželela. Ovo je dokaz da se želje ostvaruju. Uskoro ću moći da vam kažem kakav je osećaj pevati sa velikim Andreom Bočelijem - izjavila je Jelena Tomašević.

Foto: Miloš Nadaždin
 

Andrea Bočeli, maestro svetske muzičke scene, nastupiće 22. jula u prestonici Srbije u okviru prestižne muzičke manifestacije Belgrade River Fest. Prilikom dolaska u Beograd, njemu će biti uručen orden za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, posebno u oblasti muzičke umetnosti, kojim ga je na Vidovdan odlikovao presednik Srbije Aleksandar Vučić.

Andrea Bočeli / Profimedia
 

Nakon što će festival otvoriti najvoljeniji tenor sveta, 23. jula nastupiće i fado diva Mariza, planetarno popularna umetnica iz Portugala. Svetske muzičke zvezde nastupiće u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na obali reke Save.

Mariza Promo/Belgrade River Fest
 

Prepoznat širom sveta kao najvoljeniji tenor, sa preko devedeset miliona prodatih nosača zvuka, svakim novim nastupom Bočeli pomera granice svetske muzičke scene. Pre mesec dana nastupio je na proslavi sedamdesetogodišnjice vladavine kraljice Elizabete u Londonu, a tokom karijere pevao je pred četiri američka predsednika, trojicom papa, pred brojnim premijerima i na najznačajnijijm sportskim i kulturnim manifestacijama širom planete.

Andrea Bočeli / Profimedia
 

Ulaznice za Belgrade River Fest i koncerte Andree Bočelija i Marize dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike