Počelo snimanje nastavka „Dine“: Otkriveni prvi detalji

22.07.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Svetska premijera je zakazana za 17. novembar 2023. godine

Počelo snimanje nastavka „Dine“: Otkriveni prvi detalji
profimedia-0641013003 - Copyright Profimedia

Nastavak filma „Dina“, jednog od najvećih bioskopskih hitova u prošloj godini, koji je osvojio šest Oskara, počeo je da se snima a studio Warner Bros. je objavio zvanični sinopsis filma čiji nastavak obožavaoci širom sveta nestrpljivo iščekuju.

Uspešna filmska adaptacija istoimenog naučnofantastičnog romana Frenka Herberta, u režiji Denija Vilneva, oduševila je kritiku i publiku i zaradila preko 400 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

“Dina” / Profimedia
 

"Ovaj film istražiće mitsko putovanje Pola Atreida, koji se udružio sa Čani i Slobodnjacima, dok se sveti zaverenicima koji su mu uništili porodicu. Suočavajući se sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, u misiji je da spreči užasnu budućnost koju samo on može da predvidi", navodi se u opisu „Dine 2“.

Pored Timotija Šalamea i Zendeje u glavnim ulogama, ponovo ćemo imati priliku da vidimo i Rebeku Ferguson, Havijera Bardema, Džoša Brolina, Stelana Skarsgarda, Dejva Batistu i druge.

Film "Dina"/Profimedia
 

Potvrđeno je i da se ekipi pridružio Ostin Batler, novi holivudski miljenik koji je maestralno odigrao ulogu kralja rokenrola u filmu "Elvis", kao i Kristofer Voken, Florens Pju i francuska zvezda Lea Sejdu.

Vilnev režira i drugi deo i najavljuje da ćemo gledati više akcije, dok će Zendeja i Bardem dobiti mnogo veći prostor, kao i porodica Harkonen, pre svega njen lider baron Vladimir (Skarsgard), njegov burtalni nećak Glos Raban (Batista) i naslednik Fejd-Raut (Batler).

Profimedia
 

Nastavak "Dine" snimaće se na lokacijama u Abu Dabiju, Budimpešti, Italiji i Jordanu, prenosi Collider. Hans Cimer, koji je dobio Oskara za svoj rad na prvom delu filma, napisaće muziku i za njegov nastavak.

Svetska premijera je zakazana za 17. novembar 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike