Havijer Bardem o iznenađenjima u nastavku "Dine": Jedva čekam da se vratim u pustinju

04.07.2022

11:00

0

Knjiga Frenka Herberta iz 1965. godine zauvek je promenila žanr naučne fantastike

Havijer Bardem o iznenađenjima u nastavku "Dine": Jedva čekam da se vratim u pustinju
profimedia-0572559592 - Copyright Film "Dina"/Profimedia

- Jedva čekam da se vratim u pustinju i pridružim se celoj glumačkoj ekipi, na čelu sa rediteljem Denisom Vilnevim, koji jedan od najvećih  - rekao je glumac Havijer Bardem, povodom snimanja nastavka filma "Dina".

On je izjavio da je pročitao scenario nastavka ovog blokbastera.

- Scenaristi su uradili neverovatan posao. Fanovi neće biti iznenađeni onim što se dešava u nastavku, jer su pročitali knjigu, ali će biti iznenađeni načinom na koji su spojeni različiti delovi knjige - izjavio je Bardem.

“Dina” / Profimedia
 

Osim "standardne" glumačke ekipe, u kojoj su Timoti Šalame, Zendeja, Rebeka Ferguson, u nastavku će zaigrati i slavni Kristofer Voken ali i zvezda Bondovih filmova Lea Sejdu.

Film "Dina" je osvojio šest Oskara ove godine: za najbolju fotografiju, zvuk, originalnu muziku, scenografiju, vizuelne efekte i montažu.

“Dina” / Profimedia
 

Knjiga "Dina" Frenka Herberta iz 1965. godine zauvek je promenila žanr naučne fantastike i bila inspiracija mnogim stvaraocima iz različitih oblasti umetnosti.

Više od pola veka kasnije, tragom ranijih pokušaja Dejvida Linča, čuveni reditelj Deni Vilnev rešio je da ekranizuje to delo o neobičnom svetu Arakisa, pustinjske planete, jedine u univerzumu na kojoj može da se nađe "začin" - neophodni sastojak međuzvezdanih putovanja.

“Dina” / Profimedia
 

Vilnev je poštovao kompleksnost "Dine" i uprkos neophodnim izmenama radi preglednosti samog narativa, snimio relativno veran prikaz prvog dela ove sage. Sada nas čeka drugi deo čija premijera je zakazana za 10. oktobar 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike