Dirljiva priča o poslednjim danima para koji je oboleo od demencije: Film koji je šokirao Kan (FOTO/VIDEO)

18.07.2022

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Do sada sam pravio filmove o mladima koji koriste drogu, gde je bilo mnogo seksa. Ova priča će vas rasplakati jer je mnogo ličnija“, ističe čuveni reditelj Gaspar Noe

Dirljiva priča o poslednjim danima para koji je oboleo od demencije: Film koji je šokirao Kan (FOTO/VIDEO)
VORTEKS POSTER 1 - Copyright Film "Vorteks" Promo/MCF

Za razliku od filma „Otpozadi“ (2002), koji je proslavio Moniku Beluči i Vensana Kasela i koji počinje od kraja, film „Vorteks“ Gaspara Noe je priča o završetku, o kraju života sa svim svojim poteškoćama i težinom.

Ovo ostvarenje premijerno je prikazano na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a film su svojim ulogama izneli čuveni italijanski reditelj, glumac i producent Dario Arđento, Fransoa Lebrun i u ulozi njihovog sina Aleks Lac.

Film "Vorteks" Promo/MCF
 

Dirljiva priča reditelja Gaspara Noea „Vorteks“ opisuje poslednje dane para koji je oboleo od demencije.

Čovek koji provocira, Gaspar Noe, ovog puta je šokirao Kan i publiku jer ih nije doveo do granica izdržljivosti i pred njih je stavio dirljivu, potresnu, tešku, ali i neizbežnu dramu o tome šta demencija čini sa ljudskim organizmom, pamćenjem i ponašanjem.

Film "Vorteks" Promo/MCF
 

Njegovi filmovi poput „Otpozadi“, „Ljubav“, „Klimaks“, „Luks eterna“, „Uđi u prazninu“ uvek bi donosili nove doživljaje sedme umetnosti, zbog čega je poznat kao jedan od najekscentričnijih filmskih stvaralaca.

- Ovo je ljubavna priča dvoje starih ljudi koji su iskusili radosti demencije i drugih bolesti - kroz šalu je čuveni reditelj komentarisao radnju svog novog filma i dodao:

- To je film koji će vas rasplakati, do sada sam pravio filmove o mladima koji koriste drogu, gde je bilo mnogo seksa. Ova priča je mnogo ličnija, jer je moja majka bila dementna.

Film "Vorteks" Promo/MCF
 

Film „Vorteks“ možete pogledati na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike