Poznati glumci na druženju povodom Sarajevo Film Festivala: Jaka konkurencija za titulu najboljeg (FOTO)

15.07.2022

13:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Nagrade za TV serije su ove godine proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramska ostvarenja i za komedije

Poznati glumci na druženju povodom Sarajevo Film Festivala: Jaka konkurencija za titulu najboljeg (FOTO)
collage(2) (5) - Copyright Promo Zoran Kompar/Tanjug/Jadranka Ilić

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, sa ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Foto: Promo/ Sarajevo film festival
 

- Beograd i Srbija su trenutno jedan od centara najzanimljivijeg i najdinamičnijeg segmenta audiovizuelne proizvodnje, i upravo zbog toga smo odlučili da organizujemo druženje u čast nominovanih iz Srbije za nagrade za TV serije koje će svečano biti uručene nakon glasanja stručnog žirija od preko 400 profesionalaca iz filmske i televizijske branše iz cele bivše Jugoslavije - izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala i dodao:

Jovan Marjanović, Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu Promo/Zoran Kompar
 

- Nagrade za najbolje serije su došle kao kruna jednog procesa koji je na Sarajevo Film Festivalu počeo pre 7, 8 godina, kada je kroz program CineLink pokrenut deo CineLink Drama za kvalitetne serijske projekte. Danas zaista možemo da kažemo da pariramo najvećim evropskim tržištima, i po pitanju kvaliteta i po pitanju kvantiteta - zaključio je Marjanović.

Miloš Timotijević Promo/Zoran Kompar
 

Nagrade za TV serije su ove godine proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramska ostvarenja i za komedije. Svečana ceremonija je 14. avgusta i biće dodeljeno 14 priznanja.  

Raša Bukvić Promo/Zoran Kompar
 

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike