Klunijevo Bet odelo sa gumenim bradavicama na aukciji: Kostim iz njegovog najgoreg filma

09.07.2022

11:30

0

Početna cena je 40.000 dolara

Klunijevo Bet odelo sa gumenim bradavicama na aukciji: Kostim iz njegovog najgoreg filma
profimedia-0520970987 - Copyright Profimedia

Kostim Betmena koji je nosio Džordž Kluni u filmu "Betmen i Robin" iz 1997. godine mogao bi da bude najsmešniji kostim u istoriji filma o superherojima zahvaljujući naglašenim plastičnim bradavicama, piše svetski magazin "Variety".

Ovaj kostim naći će se na aukciji 22. i 23. jula a početna cena je 40.000 dolara.

Uz kostim kupac će dobiti kapuljaču sa potpisom heroja, ogrtač superheroja u prirodnoj veličini, tuniku sa prepoznatljivom ikonom Betmena i hulahopke kao i rukavice i čizme do kolena koje nosi ovaj superheroj.

Profimedia
 

Džordž Kluni je inače bio revoltiran ovim kostimom i celim filmom pa je jednom prilikom izjavio:

- Bilo je teško biti dobar u filmu. Gledajući unazad, lako je osvrnuti se na ovo i reći. "Vau, to je bilo stvarno **anje i bio sam stvarno loš u tome" - rekao je Kluni.

Kostimograf filmova "Batman Forever" i "Betmen i Robin" Hoze Fernandez ispričao je kako je odlučeno da se na Betmenovom kostimu nađu gumene bradavice.

Profimedia
 

- Sa odelom Vala Kilmera u filmu "Batman Forever", bradavice su bile jedna od onih stvari koje sam dodao. Za mene to nije bio fetiš, više kao deo na rimskim oklopima - poput Centuriona.U stripovima su likovi uvek izgledali kao goli sa bojom u spreju – sve je bilo u vezi anatomije, a ja volim da forsiram anatomiju.

Ne znam tačno gde mi je tada bila glava, ali toga se sećam. I tako, dodao sam bradavice. Nisam imao pojma da će se na kraju da će se brujati o ovome - rekao je Fernandez u intervjuu za "Mel Magazine".

Betmen/Profimedia
 

Upitan zašto misli da su bradavice toliko ismejane u filmu "Betman i Robin", ali ne i u filmu "Betman Forever", rekao je: "Pa, u prvom, one su bile samo mala mrvica gline. Bilo je suptilno...

Ali u filmu "Betman i Robin", Džoel Šumaher je voleo bradavice, pa je rekao:

- Hajde da ih pokažemo. Šumaher je želeo da se naoštre. One su takođe bili zaokružene, i sa spoljašnje i unutrašnje strane - sve je to bilo obeležje odela Betmena - ispričao je kostimograf.

- Nisam hteo to da uradim, ali je šef hteo, pa smo ih (bradavice) izoštrili, zaokružili i sve je postalo smešno - naveo je Fernandez.

Na aukciji će se naći i štap koji je nosio Džim Keri u filmu "Betmen zauvek" sa početnom cenom od 8.000 dolara kao i legendarno ljubičasto odelo Džeka Nikolsona po početnoj ceni od 65.000 dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike