Rolingstonsi i slikarstvo: Legendarni Roni Vud je imao poseban poklon za kraljicu Elizabetu (FOTO)

05.06.2022

13:23

0

Gitarista se već duže vreme ozbiljno bavi slikanjem, a svojevremeno je naslikao portret Vojvode od Edinburga, koji je završio neposredno pre njegove smrti u aprilu 2021.

Rolingstonsi i slikarstvo: Legendarni Roni Vud je imao poseban poklon za kraljicu Elizabetu (FOTO)
RONI VUD 1 - Copyright Roni Vud/Profimedia

Kraljica Elizabeta II proslavila je platinasti jubilej, 70 godina na tronu Ujedinjenog Kraljevstva, a čestitke i dalje stižu sa svih strana.

Jedan od onih koji je na poseban način čestitao svojoj kraljici je i legendarni muzičar, član Rolingstonsa, Roni Vud.

Roni Vud/Profimedia
 

Gitarista se već duže vreme ozbiljno bavi slikanjem, a svojevremeno  je naslikao portret Vojvode od Edinburga, koji je završio neposredno pre njegove smrti u aprilu 2021.

- Veoma sam zadovoljan tom slikom. To je ugalj, smeđa pastelna sepija i završio sam je malo pre nego što je umro. Hteo sam da mu je pokažem. A onda je princ Vilijam čuo za to i zamolio me da predstavim sliku u Kensingtonskoj palati, tako da sam veoma počastvovan - izjavio je Vud.

Sada je Roni otišao i “korak dalje”, pa je kraljica Elizabeta II od njega na poklon dobila i svoj portret.

“Hvala na neverovatnoj vladavini od punih 70 godina”, napisao je Roni Vud na svom Tviter nalogu uz fotografiju na kojoj drži portret kraljice Elizabete II.

 

 

Inače, Elizabeta II postavila je nekoliko rekorda vrednih poštovanja. Ona je sa svojih 96 godina najstarija vladarka na svetu i imala je najduži brak u britanskoj kraljevskoj kući. Njeno krunisanje je takođe bilo svojevrsni rekord - nikada do tada neki događaj nije imao toliko televizijskih gledalaca - 300 miliona širom sveta.

Profimedia
 

Na kraju krajeva, niko pre nje nije bio duže na britanskom prestolu. Još dve godine i britanska kraljica će vladati duže od francuskog Kralja sunca, Luja XIV, koji je od 1643. do 1715. vladao pune 72 godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike