Sećanje na Merimu Njegomir: Koncert na Kolarcu u čast velike umetnice

25.06.2022

10:30

0

Fondaciju su osnovala njena deca i nastala je kao želja za nastavkom ideje očuvanja tradicionlane narodne muzike

Sećanje na Merimu Njegomir: Koncert na Kolarcu u čast velike umetnice
merima njegomir (3) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nakon smrti Merime Njegomir bol i tuga ne jenjavaju, a njena starija ćerka Ljubica, u znak sećanja na legendarnu pevačicu, nastavila je sa tradicijom koju je njena majka negovala, te u njenu čast organizuje koncert na Kolarcu.

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Povod je tužan. Dok je Merima bila živa, ali se već znalo da je bolesna, profesor Nikola Rackov došao je na ideju da ponovo organizuje Kvintet snova, u kojem je mama svojevremeno pevala. Povod je trebalo da bude mamino ozdravljenje, još u novembru, ali je ona otišla mesec dana kasnije.

Toliko se radovala koncertu jer je bio u njenu čast, videla ga je kao svetlo na kraju tunela. Inače Kvintet snova biće prvi u nizu koncerata fondacije koji nosi mamino ime- izjavila je za medije Ljubica, Merimina ćerka.

Jadranka Jovanović Promo/Vukica Mikača
 

Koncert će biti održan pod nazivom "Vidovdanska rukovet/koncert prijatelja", a nastupaju Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Ekstra Nena i profesor Nikola Rackov sa specijalnim gostima Svetlanom Cecom Bojkovićem i narodnim orkestrom RTS pod upravom Vlade Panovića.

Sav prihod od prodaje ulaznica ide u Fond Fondacije za stimulisanje vokalnih i instrumentalnih naraštaja Srbije.

Fondaciju su osnovala Merimina deca i nastala je kao želja za nastavkom ideje za koju se Merima za života borila, a to je očuvanje tradicionalne narodne muzike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike