Rođendanska premijera u Dadovu: „Možda predstava?“

25.12.2020

06:28 >> 09:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će imati priliku da pogleda jedinstven triptih čuvenih drama Šekspira i Pirandela

Rođendanska premijera u Dadovu: „Možda predstava?“
Copyright Pixabay

Premijera kolažnog komada “Možda predstava” u režiji Predraga Stojmenovića, Marka Čelebića i Milana Neškovića biće izvedena na sceni pozorišta Dadov u nedelju, 27. decembra, čime će biti obeležen 62. rođendan ovog omladinskog teatra.

Najnoviji projekat zamišljen je kao triptih, jedinstven pozorišni koncept u kojem se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela – “Šest lica traže pisca”, “Hamlet” i “San letnje noći”. Osnovna struktura bazirana je na ideji pozorišta u pozorištu, tako što se u predstavi prepliću scene iz spomenutih antologijskih komada.

Pročitajte još

– Ideja je da se samim činom pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u pozorištu, pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva – navedeno je u saopštenju pozorišta Dadov.

– Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zbog toga otvara se pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, te je stoga i sam naslov upitan – “Možda predstava?” – zaključuju iz direkcije pozorišta.

Premijera je zakazana za nedelju u 17 časova, a reprize su 28. i 29. decembra u isto vreme. Sva tri izvođenja biće održana u skladu sa svim epidemiološkim merama, a publika će moći da je prati i onlajn na Jutjub kanalu pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike