Pandemija preti da zatvori jedno od omiljenih dečjih pozorišta u Beogradu

23.12.2020

10:03

0

Autor: Dejan Ćirić

Novogodišnji humanitarni bazar za Pan Teatar organizuje se u cilju opstanka ove ustanove kulture

Pandemija preti da zatvori jedno od omiljenih dečjih pozorišta u Beogradu
Copyright Pixabay

Pandemija korona virusa i u oblasti kulture i umetnosti izaziva katastrofalne posledice, pa je budućnost mnogih ustanova i te kako neizvesna. Jedna od njih je i dečje pozorište „Pan Teatar“, koje je, po rečima glumice i umetničke direktorke Olivere Viktorović, gotovo pred zatvaranjem. U nadi da se to neće dogoditi, pozorište organizuje humanitarnu akciju sa ciljem da mališani i u Novoj godini nastave da uživaju u sjajnim predstavama.

– Pozorište „Pan Teatar“ postoji već 22 godine i jedino je samofinansirajuće dečje pozorište, koje usled pandemije korona virusa prolazi kroz velike finansijke probleme. Upravo iz tog razloga smo došli na ideju da napravimo „Novogodišnji humanitarni bazar“ za prikupljanje sredstava, kako bismo obezbedili opstanak pozorišta. Osmišljen je program za decu, pre svega u vidu predstave koju ćemo odigrati na platou ispred opštine Zvezdara, a tu su i animatori, pantomimičari, mađioničari i klovnovi. Biće organizovano pletenje kikica i crtanje po licu, kao i brojne donacije malih proizvođača (medenjaci, med, kiflice, zimnica, kolači, kokice), koje će se prodavati, a sav prihod se uplaćuje na račun našeg pozorišta – ističe Viktorović.

„Novogodišnji humanitarni bazar“ će se održati u nedelju, 27. decembra, od 10 do 17 časova, na platou ispred GO Zvezdara i UK Vuk Karadžić.

Pročitajte još

Promo/Pan Teatar

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike