Stiže još jedna fantastična Noć knjige: Druženje sa piscima, popusti i pokloni

13.06.2022

16:30

0

Pripremite spiskove na vreme i budite deo još jedne manifestacije

Stiže  još jedna fantastična Noć knjige: Druženje sa piscima, popusti i pokloni
NK jun 22 - Copyright Foto: Promo/Laguna

Noć knjige istrajava u misiji širenja kulture čitanja. Još jedna manifestacija, 26. po redu, održaće se predstojećeg vikenda od 17. do 19. juna u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 33 grada u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna.

Tim povodom u knjižari Delfi SKC održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Dragan Velikić, jedan od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca, Ivana Misirlić, urednica u Laguni i Zoran Penevski, pisac i urednik književnosti za decu u Laguni.

Na konferenciji povodom Noći knjige Dragan Velikić, kao jedan od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca, istakao je značaj prevoda na velike svetske jezike.

Foto:Promo/Laguna
 

 - Autor malog jezika uvek na druge jezike dolazi preko postignutog uspeha na nekom velikom jeziku bilo da je to francuski, engleski ili nemački - rekao je Velikić.

Velikić se osvrnuo i na nedavni uspeh na festivalu u Francuskoj i na naslovnu stranu Monda ističući značaj dobrog prevoda Marije Beanovske na francuski.“

Što se tiče novog izdanja romana „Hamsin 51“, Velikić je istakao da je ta knjiga, objavljena 1993, prošla „ispod radara“ iako je bila u najužem izboru za Nina, pa je ovo prilika da čitaoci nadoknade propušteno.

Urednica u Laguni Ivana Misirlić posebno je preporučila knjige koje izlaze specijalno za Noć knjige:

- Snažna i potresna, knjiga "Nebeska dvorišta" je priča o životu, lepoti i stradanju koja se drži vrednosti o kojima njen autor vladika Grigorije govori kad god uzme reč.

Knjigom "Panonski admiral", emocionalnim vodičem kroz diskografiju Đorđa Balaševića, novinar i pisac Ivan Ivačković iskazao je dubok naklon ne samo prema umetnosti ovog velikog pesnika naših duša već i njegovom civilizacijskom angažmanu.

Foto:Promo/Laguna
 

"Grand hotel Evropa" Ilje Leonarda Fejfera je maestralni roman o potrazi za ličnim identitetom i identitetom Starog kontinenta - navela je urednica u Laguni.

Nagrada za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu Zmajevih dečjih igara pripala je Zoranu Penevskom, pa su njegove knjige za decu i mlade uvek dobar izbor, „Sara i zaboravljeni trg“, serijal „Okean od papira“, „Selena se budi“ i druge.

Kao urednik izdanja za decu, Penevski je preporučio novo izdanje ilustrovane trilogije o Stefanu Nemanji „Senka i san“, koju su napisali Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković, zatim „Bajku o Bajalicama“ Vojislava Todorovića i nove knjige iz serijala „Loši momci“.

Veliki broj pisaca družiće se sa čitaocima tokom Noći knjige, a manifestaciji su se pridružile i brojne biblioteke širom Srbije.

Profimedia
 

Pripremite spiskove na vreme i budite deo još jedne Noći knjige! Pokloni prijatelja manifestacije vas očekuju uz svaku kupovinu u knjižarama.

Čitaocima će biti dostupno više od 50.000 naslova – hitova domaće i svetske književnosti, sjajan gift program i odličan izbor naslova na engleskom jeziku.

I ove godine stižu fantastični popusti do čak 40% i sjajne poklone!

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri ili više knjiga 40%

Noć knjige u knjižarama Laguna Foto: NK
 

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%.

Za Noć knjige nema granica! Poručivanjem putem sajtova laguna.rs i delfi.rs knjige su dostupne čitaocima u celom svetu.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije, uključujući i Kosovo. Povlašćena cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta delfi.rs u toku trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike