Pronađen zaboravljeni dragulj Fredija Merkjurija: Dirljiva pesma stara 30 godina uskoro pred publikom

08.06.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Snimljena je prilikom rada na albumu “The Miracle” 1989.

Pronađen zaboravljeni dragulj Fredija Merkjurija: Dirljiva pesma stara 30 godina uskoro pred publikom
Copyright Fredi Merkjuri / Profimedia

Članovi grupe The Queen pronašli su zaboravljenu pesmu koju je otpevao Fredi Merkjuri tokom jednog sessiona 1989. godine.

Brajan Mej i Rodžer Tejlor nedavno su na radiju BBC otkrili da su igrom slučaja pronašli nikada objavljenu pesmu koju su kao grupa snimili zajedno sa Fredijem.

Kvin / Profimedia
 

Reč je o pesmi koja je snimljena prilikom rada na albumu “The Miracle”, 1989. godine, kada je snimljeno oko 30 novih kompozicija, od kojih mnoge nisu nikada objavljene.

- Pronašli smo mali Fredijev dragulj na koji smo nekako potpuno zaboravili. Bilo je divno otkriti ga. Pravo otkriće. Pesma bi trebalo da službeno bude objavljena u septembru i zvaće se "Face It Alone" - otkrio je za BBC radio Rodžer Tejlor na koga se nadovezao Brajan Mej:

Fredi Merkjuri / Profimedia
 

- Pesma je nekako bila skrivena od naših očiju. Mnogo puta smo pomislili da ne možemo da spasimo tu numeru, ali smo ovog puta ušli u studio i uz naš tim audio inženjera spojili sve delove koji su nedostajali. Jedna prelepa, dirljiva pesma.

Fredi Merkjuri Profimedia
 

Fredi Merkjuri je umro 1991. godine posle komplikacija povezanih sa AIDS-om. Bend je posle njegove smrti nastavio da sarađuje i ide na turneje s pevačem Polom Rodžersom, a potom i sa Adamom Lambertom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike