30 godina od remek-dela grupe The Queen: Fredi nije odavao nikakav utisak da je bolestan (VIDEO)

29.11.2021

15:05

0

Na albumu se nalaze vanvremenski hitovi kao što su "The Show Must Go On", "Innuendo", "Headlong", "I'm Going Slightly Mad", "These Are the Days of Our Lives"...

30 godina od remek-dela grupe The Queen: Fredi nije odavao nikakav utisak da je bolestan (VIDEO)
Copyright Kvin / Profimedia

Prošlo je 30 godina od objavljivanja jednog od najboljih albuma grupa The Queen - "Innuendo".

Tim povodom, na Jutjub kanalu legendarnog benda objavljen je snimak u kojem se govori o ovom muzičkom izdanju na kome se nalaze vanvremenski hitovi kao što su "The Show Must Go On", "Innuendo", "Headlong", "I'm Going Slightly Mad", "These Are the Days of Our Lives"...

Snimak pod nazivom "1991 - Innuendo" nas vraća u period kada je bend stvarao svoj pretposlednji studijski album u švajcarskom gradu Montre.

Fredi Merkjuri / Profimedia
 

- Neko je predložio da se pesma „Innuendo“ svira uživo, i mislili su da je to dobra ideja. Oni (članovi grupe The Queen), su je zapravo stvorili improvizacijom, dok nije postala pesma. I tako je počelo... Fredi je pevao sa njima, i nije odavao apsolutno nikakav utisak da je mogao biti bolestan - rekao je producent Dejv Ričards.

Nadovezao se bubnjar Rodžer Tejlor.

- Radili smo zajedno u inostranstvu u studiju "Mountain Studios". Mislim da je Fredi tada odlučio da zapravo voli Švajcarsku, i nije želeo da studio bude ispod jezera, što je ranije želeo. Ima nekih veoma dobrih stvari na albumu "Innuendo" - naveo je bubnjar.

- Postojao je osećaj da ponovo istražujemo našu mladost skoro zakopanu tamo negde. I bilo je zabavno. Svi smo zaista radili na svačijim idejama i nismo bili posesivni u vezi sa stvarima, tako da postoji prilično oslobođenje - rekao je gitarista Brajan Mej.

- Mislim da su svi ubacivali različite ideje. Imali smo mnogo više timskog rada - izjavio je basista Džon Dikon.

Fredi Merkjuri Profimedia
 

Početkom 1991. godine objavljeni su album i singl "Innuendo" i oba su ušla na britanske top liste kao broj jedan. To je ujedno bio i prvi album grupe koji je imao zlatni tiraž u Americi nakon izdavanja albuma "The Works" 1984. godine.

- Album je odličan - rekao je Brajan Mej, koji je takođe u snimku govorio o tome kako je nastala pesma "The Show Must Go On", koju je Fredi Merkjuri, iako teško bolestan, otpevao fantastično.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike