Šestominutni aplauz za najšokantniji film u Kanu: Poljupci Lee Sejdu u bioskopskoj sali (FOTO/VIDEO)

24.05.2022

12:00

0

Film je distopijska hipsterska slika budućnosti u kojoj glume Vigo Mortensen i Lea Sejdu, kao par opsednut operacijama

Šestominutni aplauz za najšokantniji film u Kanu: Poljupci Lee Sejdu u bioskopskoj sali (FOTO/VIDEO)
profimedia-0693870294 - Copyright Profimedia

Iako je Dejvid Kronenberg  prognozirao da će publika izaći nakon pet minuta od početka njegovog naučnofantastičnog trilera "Zločini budućnosti", to se ipak nije do kraja ostvarilo u Kanu.

Film je sinoć premijerno prikazan na Kanskom festivalu, i doživeo je šestominutne ovacije, prenosi reporter "Deadline". Film je jedan od favorita za Zlatnu palmu.
Profimedia
 

- Ostao sam bez teksta, zaista, ovo je prvi put da sam video film na ovako velikom platnu - rekao je Kronenberg koji je bio dirnut reakcijom publike, pa se na kraju i našalio:

 - Nadam se da se ne šalite, nadam se da to zaista mislite. Razgovaraću sa svima vama i slati vam poruke. Hvala vam. Drago mi je da sam film konačno podelio sa publikom - rekao je Kroneneberg.

Glumica Kristen Stjuart je uživala u oduševljenju publike, a Lea Sejdu je publici slala poljupce u bioskopskoj sali nakon premijere.

Kako piše "Deadline" film je distopijska hipsterska slika budućnosti u kojoj glume Vigo Mortensen i Lea Sejdu, kao par opsednut operacijama.

Profimedia
 

Kristen Stjuart igra istražiteljku Nacionalnog registra organa.

- Ima mnogo čudnih fetiša na ovom svetu, ali "Zločini budućnosti" Dejvida Kronenberga jesu "hirurgija je novi seks"- piše "Deadline", parafrazirajući repliku iz filma.

Kako piše "Variety" u ovom filmu junaci ne mogu da osete bol za razliku od desetine prisutnih koji ipak nisu izdržali kraj filma. Na novinarskoj projekciji pet kritičara je napustilo salu.

Lea Sejdu Profimedia
 

Zvanični sinopsis ovog šokantnog filma glasi:

- Kako se ljudska vrsta prilagođava sintetičkom okruženju, telo prolazi kroz nove transformacije i mutacije. Sa svojom partnerkom Kapris (Lea Sejdu), Sol Tenser (Vigo Mortensen), poznati umetnik performansa, javno prikazuje metarmofozu svojih organa u avangardnim predstavama.

Timl (Kristen Stjuart) istražiteljka Nacionalnog registra organa, opsesivno prati njihovo kretanje, kada se otkriva misteriozna grupa. Njihova misija je da rasvetle sledeću fazu ljudske evolucije.

Profimedia
 

Kronenberg ima bogatu istoriju u Kanu. Prvi put se pojavio 1996. godine sa filmom "Sudar" koji je takođe bio šokantan film. Gledaoci su tada izviždali film i izjurili iz sale.

Međutim imao je mnogo više sreće sa filmom "Mape do zvezda" 2014. godine kada je Džulijen Mur osvojila Zlatnu palmu u Kanu. Videćemo šta mu ove godine sleduje od žirija na Kanskom festivalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike