Film "Heroj" reditelja oskarovca u bioskopima: Drama o iskušenju (FOTO/VIDEO)

14.05.2022

11:45

0

Premijerno prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu

Film "Heroj" reditelja oskarovca u bioskopima: Drama o iskušenju (FOTO/VIDEO)
farhadi_film - Copyright Film "Heroj" Promo:MegaComFilm

Ostvarenje „Heroj“ (A Hero/Ghahremen) premijerno je prikazano na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu na kome je filmu dodeljena Grand Pri nagrada za najbolji film.

Iranski reditelj Ašgar Faradi donosi priču koja preispituje moralna načela i dovodi u pitanje postojanje dobrog samarićanina.

Od danas je „Heroj“ pred domaćom publikom, dok su ga ljubitelji Kustendorfa, mogli pogledati na festivalu prošle nedelje.

Film "Heroj" Promo:MegaComFilm
 

Rahim je u zatvoru jer nije uspeo da vrati dug. Tokom dva dana odsustva pokušava da ubedi čoveka kome je dužan da mu otpiše dug, ali stvari ne idu kako je zamislio.

Film o iskušenju, moralnim načelima, veri u ljude. Takođe, ispituje  stanje iranskog društvenog poretka, u kome muž na svoju suprugu gleda kao na imovinu, dok njenu imovinu prisvaja kao svoju. Uloge su pripale iranskim glumcima Amiru Jadidiju, Mohsenu Tanabandehu, Sarini Faradi.

Dvostruki dobitnik nagrade Oskar za najbolje filmove na stranom jeziku, Ašgar Faradi,  poznat je po filmovima koji uvek u središte radnje stavljaju običnog čoveka koji prolaskom kroz životne nedaće dostiže katarzu.

Među njegova najpoznatija ostvarenja se ubrajaju: „Razvod“ (A Separation), „Trgovački putnik“ (A Salesman), kao i „Svi znaju“  (Everybody Knows) sa glumačko-bračnim parom Penelope Kruz i Havijerom Bardemom.

Film „Heroj“ od danas je na bioskopskom repertoaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike