Nije kome je rečeno: Muzika za "Državnog službenika" umesto za svetsku seriju (FOTO/VIDEO)

28.04.2022

17:01

0

Treća sezona hit kriminalističke priče donosi više akcije, zapleta i intriga i bavi se najaktuelnijom temom - pandemijom koronavirusa

Nije kome je rečeno: Muzika za "Državnog službenika" umesto za svetsku seriju (FOTO/VIDEO)
drzavni sluzbenik kombo - Copyright "Državni službenik 3" Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić

Radnja treće sezone serije „Državni službenik“ odvija se u vreme kada se u Srbiji pojvio prvi slučaj koronavirusa, u vreme zatvaranja zemlje, policijskih časova, tišine, jedne potpune nepoznanice u kojoj je ceo svet stao i sve sem zdravlja i opstanka je postalo nevažno.

Svi su stali, na prvi pogled, ali ne i glavni junaci ove serije, agenti službe.

Oni nikad ne staju. Borba za svaki dah, za svaki respirator, za svaki trenutak mira svih stanovnika ove zemlje postala  je njihova svakodnevnica.

Vreme neizvesnosti, straha od nepoznatog, zbunjujućih vesti je, osim zahvaljujući odličnoj glumi, prikazan i uz pomoć muzike. 

Milan Marić, Državni službenik 3, Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić
 

Aleksandra Kovač i Roman Goršek, potpisuju muziku za sve tri sezone „Državnog službenika“. 

Pesma „Blazing Fire“, ostavlja bez daha svojom mračnom atmosferom uz tvrd zvuk gitare. 

Kako mnogi govore, ovakva muzika je nešto potpuno novo i neočekivano na ovim prostorima, ali uvek drugačiji zvuk je nešto očekivano kada su u pitanju Aleksandra i Roman.

Prema Aleksandrinim rečima, inspiracija za muziku za treću sezonu „Državnog službenika“ potekla je iz ideje za muziku za svetski popularnu seriju „Birmingemska banda“ ( „Peaky Blinders“). 

Antonio Ahel/ATAImages
 

Naime, Aleksandra je imala priliku da upozna reditelja četvrte sezone ove serije i da mu pošalje pesmu koju je sa Romanom komponovala. 

Nažalost, nisu imali podršku velike svetske izdavačke kuće, što je presudno za izbor pesama u serijama ovog kalibra, ali su dve godine kasnije shvatili da ta pesma, zahvaljujući atmosferi i motivima, može da posluži kao okosnica za komponovanje muzike za treću sezonu „Državnog službenika“. 

Nebojša Dugalić, "Državni službenik 3" Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić
 

Pesma „Blazin Fire“ zvuči svetski i moderno, a tome doprinosi i činjenica da je na engleskom jeziku. 

Aleksandra i Roman su eksperimentisali sa zvukom, pa se osim bas i električne gitare mogu čuti i instrumenti kao što su drveni wind chimes i indijanski hvatači snova napravljeni od vrbe i drvenih perlica, koji su pesmi dali mističnu atmosferu.

Inače u glavnim ulogama u trećoj sezoni igraju Milan Marić, Žarko Laušević, Milena Radulović, Nenad Jezdić, Vaja Dujović, Petar Benčina, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić, Radovan Vujović, Nebojša Dugalić i mnogi drugi poznati glumci.

Žarko Laušević, "Državni službenik 3" Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić
 

Glavni junak Lazar Stanojević (Milan Marić) gazi preko mrtvih da sačuva prvo svoju porodicu i ljude koji voli, ali i da ispuni svoj zadatak državnog službenika jer je njemu služba svetinja. 

Služba radi sve što može da sačuva stanovništvo, jer se i u takvom sveopštem beznađu pojavljuju lešinari i oni koji gledaju svoj interes. Borba dobrog i zla je neprekidna.

Hoćemo li preživeti? Šta je pozadina svega? Zašto? Kako? Gde je kraj?  Agenti ne staju u svojim pokušajima da odgovore na ova pitanje i stižu do raznih strana sveta: Bugarske, Turske, Kine… Svet stoji - zlo nikad.

Marta Bjelica, "Državni službenik 3" Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić
 

Od 29. aprila, svakog petka, na TV Pink će se prikazivati dupla epizoda treće sezone hit kriminalističke serije 

Kroz 12 novih epizoda, u priči punoj preokreta, senzacionalnih akcija ali i neočekivanih žrtava, najvažnije je samo jedno bezbednost države bez obzira na cenu. 

Igor Đorđević, "Državni službenik 3" Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić
 

Kako svi ističu ovo je najuzbudljivija i najnapetija sezona „Državnog služebenika” do sada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike