Uloga karijere Penelope Kruz: Film Pedra Almodovara "Paralelne majke" u bioskopima (FOTO/VIDEO)

29.04.2022

08:00

0

Za ovu glumačku rolu osvojila je nagradu za najbolju glumicu na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji

Uloga karijere Penelope Kruz: Film  Pedra Almodovara "Paralelne majke" u bioskopima (FOTO/VIDEO)
thumbnail_10655-madresparalelas-still-09-photo-iglesias-mas - Copyright Promo/Iglesias Mas

Nakon premijernog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, novi film čuvenog reditelja Pedra Almodovara, „Paralelne majke“, može se pogledati u bioskopima širom Srbije.

Za glavnu ulogu u ovom filmu Penelope Kruz osvojila je nagradu za najbolju glumicu na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Film „Paralelne majke“ je koloritna i životna drama na kakve smo navikli od Almodovara, koja paraleno prikazuje životne puteve dve žene, Janis i Ane, koje se sreću u bolničkoj sobi pred porođaj.

Promo/Iglesias Mas
 

Obe su same i zatrudnele su slučajno. Janis, sredovečna, zbog toga ne žali, već se raduje.

Mlađa, adolescentkinja Ana, je uplašena i traumatizovana. Dok se kao mesečari kreću po bolničkim hodnicima, Janis pokušava da je ohrabri. Nekoliko reči koje razmene u tim satima stvoriće veoma blisku vezu između dve žene, koja se igrom slučaja kasnije razvija i komplikuje i na odlučujući način menja njihove živote.

Promo/Iglesias Mas
 

Osim Penelope Kruz, u filmu igraju i Rosi de Palma, Aitana Snačez-Gihon, Izrael Elahalde, Đulijeta Serano, Danijela Santijao …

Film “Paralelne majke” kojim se Almodovar ponovo, kao reditelj i scenarista, vraća na temu koju najbolje poznaje i koja ga je proslavila – ženski univerzum, imao je svetsku premijeru na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 2021.godine, a mediji su ocenili da je uloga u ovom filmu najbolje izvođenje Penelope Kruz u njenoj karijeri.

Promo/Iglesias Mas
 

Film je nominovan i za Zlatni globus u kategorijama najboljeg stranog filma i najbolje originalne muzike.

Promo/Iglesias Mas
 

U trci za prestižnu špansku nagradu Goya, film Paralelne majke nominovan je u čak osam kategorija, uključujući i kategorije za najbolji film, reditelja i glavnu glumicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike