Penelope Kruz i Pedro Almodovar iz Venecije: Verujemo jedno drugom i to nas čini hrabrima (FOTO)

02.09.2021

18:46 >> 18:49

0

Osećam se kao najsrećnija devojka na svetu. Dao mi je toliko mogućnosti, toliko karaktera koji su međusobno različiti i drugačiji od mene, kazala je slavn

Penelope Kruz i Pedro Almodovar iz Venecije: Verujemo jedno drugom i to nas čini hrabrima (FOTO)
Copyright Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Slavna glumica Penelope Kruz otvorila je sinoć Venecijanski festival novim filmom Pedra Almodovara “Paralelne majke”.

Nakon premijere Kruzova je govoreći o iskustvu rada sa čuvenim rediteljem rekla da se oseća kao najsrećnija devojka na svetu zbog toga što sarađuju toliki niz godina.

Penelope Kruz / Profimedia

– Dao mi je toliko mogućnosti, toliko karaktera koji su međusobno različiti i drugačiji od mene. Almodovar me je i inspirisao da upišem glumačku školu. Posle dve godine pozvao me je za ulogu za koju sam bila previše mlada, ali mi je rekao da će napisati jednu posebno za mene – rekla je glumica sinoć u Veneciji.

Penelope Kruz / Profimedia

Njena prva uloga u Almodovarovom opusu je bila u filmu “Živo meso” (1997), a potom su usledile i uloge u ostvarenjima “Sve o mojoj majci”, “Volver”, “Slomljeni zagrljaji”, “Slučajni ljubavnici”, “Džulijeta” i “Bol i slava”.

Pedro Almodovar i Penelope Kruz / Profimedia

U ovom Almodovarovom ostvarenju, u kojem se on vraća temama ženskog univerzuma i majčinstva, Kruz glumi četrdesetogodišnju Janis koja je odlučna da svoju ćerku odgaja kao samohrana majka, baš kao što su to pre nje činile njena majka i baka. Ona u porodilištu sreće adolescentkinju Anu koja na sličan način želi da sve radi sama, a nekoliko meseci kasnije, biološki test pokazuje koliko su njih dve zapravo povezane.

Penelope Kruz / Profimedia

Almodovar je istakao ovom prilikom da obožava Penelopu Kruz kao glumicu, kao i da se njih dvoje međusobno razumeju i govore istim jezikom.

– Ja sam veoma zahtevan reditelj i ona mi daje sve što tražim od nje. Veoma je lepa, takva je i na filmu, ali istovremeno je i poverljiva. Potpuno mi veruje i to nas čini jako hrabrim – otkrio je Almodovar.

Pročitajte još

Film “Paralelne majke” će se sa još 20 ostvarenja takmičiti u glavnom programu za prestižnog Zlatnog lava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike