Kako je nastajala treća sezona “Državnog službenika”: Kad srpski Džejms Bond dobije koronu

16.04.2022

16:10

0

Predrag Gaga Antonijević, producent i kreator serije, je izjavio da je ranije bilo nezamislivo da se u kinematografiji pojavi priča o tajnoj službi

Kako je nastajala treća sezona “Državnog službenika”: Kad srpski Džejms Bond dobije koronu
Milan Marić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Treća sezona serije “Državni službenik” koja počinje sa emitovanjem 23. aprila, od 21 čas, na Superstar kanalu se bavi koronavirusom i svim onim šta se dešavalo tokom prvih meseci pandemije i proglašenja karantina.

Milan Marić, glavni glumac, je na jučerašnjem predstavljanju treće sezone izjavio da je sad kad je snimanje završeno mnogo lako i lepo pričati o svemu, a da je zapravo najteže bilo na početku prve sezone, dok se cela ekipa nije uhodala, a sada se sve “samo komplikuje i samo raspetljava”.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 - Svi smo se u ekipi šalili da je moj lik u seriji srpski Džejms Bond, mada ovde smo prikazali taj posao pun rizika, koncentracije, predanosti. Moj agent Lazar predstavljen je kroz pristup prema poslu, porodici, svojoj ženi. Njegovi najveći lomovi se ne dešavaju u jednom ili drugom već u spoju profesionalnog i privatnog života – naveo je Marić.

Svoje uloge u “Državnom službeniku” u trećoj sezoni će ponoviti i Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Aleksandar Berček i Petar Benčina.

Autor serije je reditelj i producent Predrag Gaga Antonijević, a scenarista je promenjen u odnosu na prve dve sezone. Umesto Dimitrija Vojnova, treći serijal su napisali književnik Vladimir Kecmanović i dramaturškinja Staša Bajac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Predrag Gaga Antonijević, producent i kreator serije, je izjavio da je ranije bilo nezamislivo da se u kinematografiji pojavi priča o tajnoj službi.

- Ko bi verovao da će priča o srpskom Džejmsu Bondu biti gledana i u Americi, a sada se naš projekat emituje u celom svetu. Zahvalan sam kolegama Lekiću i Ivanu Živkoviću na režiji ove serije  - rekao je Antonijević.

Inače, “Državni službenik” je sinhronizovan i na španski jezik. Producent Maksa Ćatović izjavio  je da se nikada nije ovoliko radilo na filmu i televiziji.

- Da Gaga Antonijević i ja ništa nismo radili osim ovih serija "Državni službenik" i "Ubice mog oca", opet bi bilo sjajno. A zajedno smo snimali i filmove "Zaspanka za vojnike" i "Dara iz Jasenovca"-  podsetio je Ćatović na poznate projekte i izrazio zadovoljstvo što je "Državni službenik" prvi projekat- Telekoma Srbije, od kada je postao nezaustavljiv producent.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma, je izjavio da je Telekom uspeo da internacionalizuje srpske serije, a da je sa “Državnim službenikom” uspostavljen standard kavliteta od kojeg se ne odstupa.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Reditelj serije Miroslav Lekić, je naveo da se ova serija uvek bavila nekim svetskim problemom pa se tako korona sama nametnula kao tema, tako da cela ekipa nije morala mnogo da smišlja zaplet i razvoj priče.

- Ovo mi je bio najteži projekat ikada u karijeri. Em je tema o pandemiji, em smo radili za vreme Kovida 19. Vrlo je bilo neizvesno i rizično kako će se sve odvijati. Umesto planirana tri, snimali smo šest meseci - izjavio je režiser Lekić, autor poznatih filmova "Bolje od bekstva", "Nož", "Lavirint", "Dogodilo se na današnji dan".

Milan Marić je zaražen koronom uoči samog početka snimanja, a takođe Vojno medicinska akademija (VMA) gde je sniman jedan deo serije, bila je tri meseca zatvorena za prisustvo TV ekipe.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tako je planirano sniamanje umesto tri trajalo šest meseci.

Ekipa serije je kroz slične probleme prošla i kada su snimali u Istanbulu.

"Državni službenik" se emituje na pet kontinenata, na svetskim platformama gleda ga publika Brazila, Portorika, zemlje Južne Amerike, Severna Amerika, kao i Indija, sa popularnim kanalom "Disney +", gde je prisutna i Telekomova serija "Dug moru" iz dve sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike