Specijalno izvođenje “Plastelina” u BDP: Predstava posvećena problemima vršnjačkog nasilja (FOTO)

14.04.2022

10:30

0

Mladi Maksim, u zabiti bezimenog grada na Uralu, jedini izlaz u okruženju u kom živi vidi u gotovo dečjoj igri – oblikovanju plastelina

Specijalno izvođenje “Plastelina” u BDP: Predstava posvećena problemima vršnjačkog nasilja (FOTO)
bdp_plastelin_13042022_0051 - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Specijalno izvođenje predstave „Plastelin” Vasilija Sigarjeva (u režiji Marka Torlaković), uz podršku javnih ličnosti i digitalnih zvezda, održano je sinoć na Maloj sceni „Predrag Pepi Laković“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo posebno izvođenje BDP je organizovao kako bi uticao na podizanje svesti o značaju pozorišta i  važnih tema adolescencije, a koje obrađuje predstava „Plastelin”.

Antonio Ahel/ATA Images
 

U predstavi igraju: Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković, Jana Milosavljević, Bojana Stojković i Ljubomir Bulajić.

Mladi Maksim, u zabiti bezimenog grada na Uralu, jedini izlaz u okruženju u kom živi vidi u gotovo dečjoj igri – oblikovanju plastelina.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Drama ’Plastelin’, ruskog pisca Vasilija Sigareva, izazvala je veliku pažnju još kada je nastala 2001. godine. Surovo iskrena, politički nekorektna, brutalna, drama bez straha, opisuje društvo i odnose u kojima mladi žive i u kojima se formiraju u odrasle ljude.

Prati hronološki niz nesrećnih okolnosti i događaja koji se dešavaju glavnom junaku Maksimu. Taj niz je u predstavi grupisan tematski – raspad institucija (škole i porodice), haos na ulicama, vršnjačko nasilje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike