Vanja Ejdus u novoj predstavi u Narodnom pozorištu: Glavna uloga u „Uspavanci za Aleksiju Rajčić“

10.03.2022

15:15

0

Uspešan početak rada umetničkoj i saradničkoj ekipi poželeli su v.d. upravnika Svetislav Goncić i direktorka Drame Molina Udovički

Vanja Ejdus u novoj predstavi u Narodnom pozorištu: Glavna uloga u „Uspavanci za Aleksiju Rajčić“
Vanja Ejdus (3) - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Prva čitaća proba predstave „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Kosića, u režiji Juga Đorđevića, održana je 8. marta.

Premijera je planirana za 30. april na Sceni „Raša Plaović“, a naslovnu ulogu tumačiće Vanja Ejdus.

U podeli su i Iva Milanović, Novak Radulović (Horovođe) i Sara Ristić, Nevena Milošević, Vera Zečević, Stefan Živanović, Goran Milošević, Danijela Milošević (Hor).

Dramaturg je Tijana Grumić, a u umetničkom timu su i Andrea Rondović (scenograf), Velimirka Damjanović (kostimograf), Nevena Glušica (kompozitor), Damjan Kecojević (koreograf), Danica Krstić (saradnik etnomuzikolog) i Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor).

Narodno pozorište / Promo/Željko Jovanović
 

Saradnici na predstavi su Jasmina Urošević (producent u Drami), Sandra Rokvić (inspicijent) i Danica Stevanović (sufler).

Kosić je za ostvarenje „Uspavanka za Aleksiju Rajčić” dobio Nagradu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2019/2020. godinu.

Uspešan početak rada na novoj predstavi, umetničkoj i saradničkoj ekipi poželeli su v.d. upravnika Narodnog pozorišta Svetislav Goncić i direktorka Drame Molina Udovički.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike