Nebojša Bradić se vraća u Kruševačko pozorište: „Čudo u Šarganu“ premijerno u aprilu

08.03.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema rečima Branislava Nedića, upravnika ovog teatra, u pitanju je jedno od najznačajnijih dramskih dela savremene srpske književnosti

Nebojša Bradić se vraća u Kruševačko pozorište: „Čudo u Šarganu“ premijerno u aprilu
Milan Maricic/ATAImages

„Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića, u režiji Nebojše Bradića, novi je naslov koji će premijerno biti odigran sredinom aprila u Kruševačkom pozorištu, saopštili su iz tog teatra.

Kruševačko pozorište Promo/Svetlana Đurđević
 

Prema rečima Branislava Nedića, upravnika Kruševačkog pozorišta, ovo je jedno od najznačajnijih dramskih dela savremene srpske književnosti.

- Univerzalno delo Ljubomira Simovića predstavlja priču o ljudima sa margine koji "životare" u jednoj kafani, priželjkujući neku bolju budućnost. Priča koja je aktuelna kako nekada tako i danas.

Ovim značajnim delom na scenu našeg pozorišta vraća se i reditelj Nebojša Bradić, koji će u saradnji sa kruševačkim glumcima režirati pomenuti tekst i, verujemo, na pravi način obogatiti repertoar Kruševačkog pozorišta - zaključuje Nedić.

Amir Hamzagic/ATAImages
 

Autorski tim, pored reditelja i scenografa Nebojše Bradića i Jovana Ristića, čine dramaturg Marina Vuksanović Medenica, kostimograf Zoran Erić, kompozitor, Marija Milenković Mitrović,  Radivoje Simić zadužen za scenski pokret i mnogi drugi.

Reč je o ansambl predstavi sa trinaestoro glumaca.

Proba predstave "Čudo u Šarganu" Promo/Svetlana Đurđević
 

Pored stalnih članova ansambla Kruševačkog pozorišta Biljane Nikolić, Marije Gašić, Marije Marić, Dejana Tončića, Predraga Milenkovića, Nikole Rakića i Jovanke Andrić, prilika je pružena i mladim kruševačkim glumcima Filipu Milićeviću, Emi Petrović, Nikoli Cvetkoviću i Stevanu Zdraviću.

Proba predstave "Čudo u Šarganu" Promo/Svetlana Đurđević
 

Kao gost pojavljuje se Zoran Karajić koji tumači lik Skitnice, a interesantno je da je isti lik 1976. godine Karajić igrao u tadašnjoj diplomskoj predstavi Primoža Beblera, upravo u Kruševačkom pozorištu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi