Spoj pozorišta i kafane: Mala noćna scena u Kruševačkom pozorištu nosiće ime Marka Živića

18.01.2022

16:01

0

„Ovo je način da se odužimo izuzetnom čoveku koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem teatru“, ističe upravnik Branislav Nedić

Spoj pozorišta i kafane: Mala noćna scena u Kruševačkom pozorištu nosiće ime Marka Živića
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Kruševačko pozorište dobija novu, Malu noćnu scenu, koja će nositi ime po prerano preminulom glumcu Marku Živiću (1972 - 2021), koji je rođen u tom gradu.

Novi prostor za izvođenje predstava biće u podrumskom delu gradskog teatra, za čiju je adaptaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo milion dinara.

Kako je naveo upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, da bi Mala noćna scena zaživela, potrebno je da se sredi i prilaz sceni, koji će biti sa Trga glumaca.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo - pozorišta i kafane. Ovo je način da se odužimo izuzetnom čoveku koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu - rekao je Nedić.

Iako je bio veoma angažovan u pozorištima Beograda, kao što je matično BDP, ali i u filmovima i TV serijama, Živić se ipak vratio na scenu Kruševca, gde je u poslednjem periodu odigrao uloge u komadima "Valjevska bolnica", "Čekajući Godoa", čak je i režirao predstavu "Minut".

Ulaz na novu noćnu scenu, sa Trga glumaca, biće posebno simboličan, jer su na ovom prostoru postavljene biste i slike velikih umetnika, rođenih u Kruševcu: Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, Mihaila Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić i Dragoslava Vasiljevića Fige.

Foto: ATAImages/ Antonio Ahel
 

Podsetimo, glumac Marko Živić je izgubio bitku sa korona virusom 14. oktobra 2021. godine, a zaigrao je u Kruševačkom pozorištu sredinom devedesetih, u predstavama "Začarano magarence", "Protekcija", "Komšije su krive".

Prema rečima Nedića, Živić je bio veliki prijatelj, veliki glumac i veliki Kruševljanin, koji je u svakom intervjuu spominjao odakle je potekao, šta je Kruševac za njega uradio i koliko je želeo da to sve vrati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike