Miloš Biković o ratu u Ukrajini: Napali su me jer nisam u roku od 48 sati izneo svoje mišljenje

02.03.2022

06:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Ovaj sukob traje dugo, nažalost došlo je do eskalacije, nadamo se da će pregovori doneti rezultate“, ističe glumac

Miloš Biković o ratu u Ukrajini: Napali su me jer nisam u roku od 48 sati izneo svoje mišljenje
Copyright Miloš Biković, Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Popularni glumac Miloš Biković koji godinama unazad radi u Rusiji, sinoć je na RTS-u, između ostalog, govorio i na temu rata u Ukrajini.

Za Rusiju je u velikoj meri vezan poslom tokom proteklih godina, a u Beograd je došao na nekoliko dana zbog 50. jubilarnog Festa, na kome je član žirija. Ipak, nije siguran kada će se vratiti u Rusiju.

- Ovaj sukob traje dugo, nažalost došlo je do eskalacije, nadamo se da će pregovori doneti rezultate, ovo se reflektuje na ceo svet - istakao je glumac u emisiji "Oko".

Miloš Biković/ATAImages/Antonio Ahel
 

Na pitanje da li se od umetnika očekuju da zauzmu konkretan stav o svim društevnim i političkim događajima, kako u zemlji, tako i u svetu, Biković je rekao da sve to izlazi iz okvira kulture i umetnosti.

- To je jedna vrsta tiranije prema javnim ličnostima, moraju da zauzmu stav istog trenutka. Mene su napali zato što nisam u roku od 48 sati izneo svoje mišljenje povodom određenog slučaja. Vas vade iz konteksta kulture i umetnosti i stavljaju u politički - ističe glumac.  

Miloš je mnogo puta boravio u Ukrajini gde je snimao, a sada je izneo detalje:

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Tamo sam snimao svoj prvi ruski film. Imam u svojim sećanjima ne jedan sukob, znam koliko je to bolno i teško, iako niste vi u direktnoj opasnosti - naglasio je glumac i otkrio da još uvek ne zna kada se vraća u Moskvu zbog ruske invazije na Ukrajinu:

- Ne znam kada se vraćam u Rusiju, moguće je da ću u martu ponovo ići do Moskve, nadam se da će ova situacija da se primiri, pa će to biti izvesnije - zaključio je umetnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike