Ekskluzivne fotografije iz kolekcije koja je nastajala devet decenija! Izložba „Žene: Vek promene“

27.02.2022

07:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Postavka obuhvata 71 sliku iz National Geographic zbirke koje nam pokazuju na koji način se menjao položaj žene kroz vreme - gde su one bile, gde su sada i za kakvu budućnost se bore

Ekskluzivne fotografije iz kolekcije koja je nastajala devet decenija! Izložba „Žene: Vek promene“
13_HOPE_National Geographic_2707129_credit Ami Vitale - Copyright Izložba "Žene: Vek promene" Promo/National Geographic/Ami Vitale

Dan žena, kao i svuda u svetu, i u Srbiji se obeležava 8. marta. To je dan kada bi trebalo da slavimo emancipaciju i teško stečenu ravnopravnost, međutim, ove teme su retko u fokusu, a nejednakost žena u različitim segmentima života i dalje je naša stvarnost.

Izložba fotografija društva National Geographic “Žene: Vek promene”, koja će biti održana u Beogradu u omiljenim beogradskim šoping centrima, od 4. do 18. marta, poziva na razgovor o aktuelnim problemima, i to upravo na mestima koja dnevno okupljaju i više hiljada ljudi.

Izložba "Žene: Vek promene" Promo/National Geographic/Mattheiu Paley
 

Ove fotografije imaju za cilj da, uoči globalnog praznika posvećenog ženama, podsete publiku u Srbiji na pravo značenje 8. marta, pruže osvrt na poziciju žena u modernom društvu i inspiraciju za promene.

Izložba “Žene: Vek promene” pokazaće nam slikom na koji način se menjao položaj žene kroz vreme - gde su one bile, gde su sada i za kakvu budućnost se bore.

Izložba "Žene: Vek promene" Promo/National Geographic/Robin Hammond
 

Izložbena postavka obuhvata 71 fotografiju iz National Geographic zbirke bez premca, i prikazuje fotografije žena tokom perioda od devet decenija (od 1888. godine) iz svih delova sveta.

Centralna izložbena postavka, gde će biti izložene sve fotografije, organizovana je u “Beo Šoping Centru”, a posetioci će odabranu selekciju fotografija moći da pogledaju i u tržnim centrima “Ušće” i “Mercator Beograd”.

Dvonedeljnu izložbu pratiće i bogat program radionica, seminara, panel diskusija organizovanih u saradnji sa Centrom za biopolitičku edukaciju. Deo pratećeg programa je i tematski mini-festival dokumentarnih filmova kanala National Geographic, koji će se emitovati u Cineplexx bioskopima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike