Mladen Sovilj o ulozi ratnika koji je preživeo boj na Kosovu: Svetska premijera filma "Heroji" na Festu (VIDEO)

25.02.2022

11:15

0

Narator u ovom ostvarenju je Žarko Laušević

Mladen Sovilj o ulozi ratnika koji je preživeo boj na Kosovu: Svetska premijera filma "Heroji" na Festu (VIDEO)
film heroji (3) - Copyright Promo/Fame Solutions

Film “Heroji” reditelja Gorana Nikolića imaće svetsku premijeru u nedelju, 27. februara, u okviru programa Fest Fokus predstojećeg 50. Festa.

Smešten u srednjovekovnoj Srbiji posle boja na Kosovu, film prati ratnika koji pokušava da se vrati kući nakon završene bitke.

Promo/Fame Solutions
 

 

Premijera će biti održana u Domu omladine u nedelju, u 20 časova, dok su reprizni termini zakazani za 28.2. na istom mestu u 15 sati i 1.3. u Kombank dvorani, u 13:30.

Goran Nikolić, kojem je ovo dugometražni rediteljski debi, snimio je film po sopstvenom scenariju i posvetio ga svim “malim herojima” koji nisu opevani u pesmama.

Promo/Fame Solutions
 

 

U filmu glavne uloge tumače Mladen Sovilj i Todor Jovanović, dok je narator filma Žarko Laušević.  Direktor fotografije je Vladimir Đurić, montažer Matija Đuka Đukanović, muziku je radila Ana Krstajić, izvodi je hor Collegium Musicum pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović.

Promo/Fame Solutions
 

 

Producenti filma su Milena Šmigić, Marko Čkonjević, Lana Radošević, Milan Todorović, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fame Solutions Entertainment i Talking Wolf Produtions. Ilustraciju za poster za film je radio Stevan Aleksi

Sovilj u filmu nosi deo kostima (mač i štit) koji je upravo Žarko Laušević nosio u filmu “Boj na Kosovu” Zdravka Šotre, a koji će tokom premijerne večeri biti izloženi u Domu omladine.

Premijeri filma prisustvovaće glavni glumci i autorska ekipa koja će se nakon projekcije pokloniti publici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike